Vezi retete dulci


Torturi si prajituri vegane 


Am incercat sa fac torturi si prajituri cat mai santoase posibil: torturi crude bogate in nutrienti si vitamine dar si prajituri care necesita coacere.
Pentru torturile ce necesita coacere folosesc pe cat posibil ingrediente integrale: faina integrala, grasimi si uleiuri vegetale nehidrogenate si nesaturate (cu exceptia celui de cocos ce il folosesc in cantitati mici in unele preparate raw sau in creme), temperaturi de coacere scazute (intre 160-180 de grade pentru a nu degrada uleiurile vegetale folosite) si numai zahar brut (singurul ingredient nesanatos, dar peste zaharul alb ca valoare nutritiva).

Aceste prajituri vegane sunt delicioase (parerea mea si a degustatorilor sefi :) ) si mult mai sanatoase decat cele ce le gasiti in cofetarii, sau decat prajiturile preparate in casa cu oua, unt si lactate.

Bineinteles, consumate foarte des aduc un plus prea mare de zahar dietei, deci nu sunt recomandate pentru consumul zilnic (ca nici o prajitura, dealtfel), dar sunt perfecte pentru ocazii sau pur si simplu, din cand in cand pentru simpla bucurie a gustului. :)

Pentru toate prajiturile am folosit faina integrala. Eu prefer marca Terra Natura si m-am obsnuit cu ea, dar asta nu inseamna ca alte fainuri integrale nu sunt bune.
Daca folositi faina alba sau alt tip de faina integrala va fi necesar sa ajustati cantitatile. Din experienta mea am observat ca alte marci de faina necesita mai mult lichid pt aceeasi consistenta a blatului.


1) Prajitura aromata cu morcovi si crema acrisoara mascarpone (2 variante de crema)



2) Prajitura de ciocolata cu crema de ciocolata (3 variante de crema) (var 1 de blat de ciocolata)


3) Chec marmorat cu banane (banana bread)










4) Tort insiropat cu blat de vanilie si crema de ciocolata din lapte de cocos











5) Tort cu crema acrisoara mascarpone din caju si agar acar, cu portocale










6) Tort cu crema acrisoara mascarpone din caju si ulei de cocos, cu capsuni











7) Prajitura cu mere si nuca cu glazura de zahar "ars"


























Torturi si prajituri raw vegane



1) Tort cheesecake cu stafide si mac (raw)











2) Placinta cu mere, nuci si scortisoara (raw)











3) Tort cu portocale si ananas (raw)











4) Tort cu capsuni si ciocolata & Tort raw reteta de baza (raw)












5) Prajitura cu morcovi, nuca si caju (raw)












6) Tort de ciocolata cu capsuni si frisca din lapte de cocos (fara coacere, raw)











Budinci 


1) Budinca din seminte de chia (raw)













2) Budinca raw din banane (raw)












3) Budinca de tapioca perle











4) Budinca facuta in casa














Inghetata


1) Inghetata cremoasa din caju si banane - de ciocolata sau fructe (raw)












2) Inghetata serbet din 3 ingrediente: banane, fructe si indulcitor - diverse arome (raw)
















3) Inghetata cremoasa be baza de caju - diverse arome (raw)










4) Inghetata din 3 ingrediente: fructe, lapte de cocos si indulcitor












BOMBOANE, PRALINE, FURSECURI










3) Bounty (semi-raw)












4) Fursecuri cu nuca, ce se topesc in gura











Alte gustari dulci



4) Halva din floarea soarelui (raw sau nu)












5) Nutella raw, Unt de arahide, Unt de nuci











6) Clatite americane din faina integrala cu amarath expandat (a la Zena)










7) Clatite americane din faina integrala










Cereale 

















Altele


1) Creme pentru prajituri

2) Frisca vegana, cateva variante delicioase









Comentarii

  1. Buna Alexandra, acum am descoperit blogul tau, felicitari pentru retete! :) Imi plac mult. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ! Multumesc frumos!
      Am descoperit si eu la tine pe blog cateva retete vegane ce arata minunat .Cred ca am sa incep cu reteta de caramele raw ca mi-ai facut pofta si sper sa nu te superi pentru ca am sa te adaug la postarea cu bloguri romanesti ce prezinta si retete vegane :)
      Pupici ! :)

      Ștergere
    2. Cum sa ma supar?? :) Multumesc frumos!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu