- 1 cana orez alb
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 cani lapte vegetal neindulcit, preferabil de cocos (daca folositi lapte indulcit ajustati cantitatile de indulcitor)
- indulcitor la alegere 1 lingura sirop de agave, sau 1 lingurita zahar brun
- pentru final 2 lingurite scortisoara pudra sau fructe de padure proaspete sau congelate
1. Spalam orezul. Il punem la fiert in apa pana se inmoaie, amestecand in continu pentru a nu se prinde de oala.
2. Scurgem orezul si il punem la fiert in continuare la foc mic in laptele vegetal.
3. Cand a fiert adaugam esenta de vanilie, indulcitorul si pudram cu scortisoara. Servim imediat.
Timp de preparare:
20 min pt orez prefiert, 40 min altfel
Igrediente pentru orez alb:
-250 g orez alb, bob rotund
-500 ml apa
-500 ml lapte vegetal, la alegere
-zahar brun sau stevie, pentru indulcit
-pentru servire :pudra de scortisoara (scortisoara macinata) sau dulceata, dupa preferinte
Mod de preparare:
Se spala orezul cu apa rece, se scurge apoi.
Se pune la fiert intr o oala 500 ml apa.Cind da in clocot se adauga orezul.Se fierb impreuna la foc mic sau mediu, pina cind orezul absoarbe intreaga cantitate de apa. Se amesteca tot timpul cu o lingura de silicon, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Apoi se adauga laptele vegetal, incalzit in prealabil. Se amesteca in continuare cu lingura (ca sa nu se prinda de fundul cratitei) , pina cind orezul absoarbe intreaga cantitate de lapte.
Se ia apoi de pe foc si se adauga zaharul sau stevia. Este gustos si neindulcit.
Se pune intr-un bol .Deasupra se presara pudra de scortisoara, sau se pune dulceata, dupa preferinte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu