Clatite cu gem
Rețetele mele folosesc o cantitate redusă de ulei și cât posibil cereale integrale.
Dacă le doriți mai grase adăugați încă o lingură de ulei în aluat.
Dacă le doriți mai pufoase, înlocuiți făina integrală cu făină albă. Eu încerc să folosesc cât mai mult cereale integrale pentru valorile sale nutriționale.
O altă varinată de clătite americane cu amarath expandat găsiți aici.
Ingrediente pentru 15 clatite maricele (4 persoane):
Unitatile de masura ce le folosesc:
1 cana = 200ml
1/2 cana = 100ml
1/3 cana = 75 ml
1 lingura = 15 ml
1 lingurita = 5 ml
- 2 caini faina integrala
- 2 cani faina alba
- 2 linguri seminte de in macinate
- 3 linguri zahar brun
- 1 lingura sirop de agave (optional)
- 2 linguri praf de copt
- 1/2 lingurita sare iodata
- 4 1/2 cani lapte vegetal
- 1/2 sau 1/3 cana ulei (alegeti un ulei cu punct de fum inalt, cum ar fi cel de canola sau rafinat de floarea soarelui,
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la 1 lamaie (deoarece lamaile sunt cerate, eu curat cu cutitul un strat subtire din coaja de lamaie si dau pe razatoare ce ramane)
- o cratita antiaderenta
- o spatula de silicon
Preparare:
1. Intr-un bol mare combinati cu telul ingredientele solide.
Adaugati ingredientele lichide si amestecati in continuare cu telul pana s-au combinat. Nu amestecati excesiv.
2. Incingeti o tava antiaderenta la temperatura medie spre ridicata.
Adaugati cate 1/3 sau 1/2 cana o data modeland in tava cu lingura cu spatula din silicon.
Prajiti pe fiecare parte aproximativ 1 minut, cand e gata pe o parte intoarceti imediat pe a doua parte.
3.Se servesc cu dulceata sau piure de mere
Timp de preparare:
30 min
Sursa de inspiratie: Adaptare Miyoko Schinner
Timp de preparare:
30 min
Sursa de inspiratie: Adaptare Miyoko Schinner
Comentarii
Trimiteți un comentariu