Clatite americane (var 2)

Clatite cu gem

Rețetele mele folosesc o cantitate redusă de ulei și cât posibil cereale integrale.
Dacă le doriți mai grase adăugați încă o lingură de ulei în aluat.
Dacă le doriți mai pufoase, înlocuiți făina integrală cu făină albă. Eu încerc să folosesc cât mai mult cereale integrale pentru valorile sale nutriționale.

O altă varinată de clătite americane cu amarath expandat găsiți aici.

Ingrediente pentru 15 clatite maricele (4 persoane):


Unitatile de masura ce le folosesc:
1 cana       = 200ml
1/2 cana    = 100ml
1/3 cana    = 75 ml
1 lingura   = 15 ml
1 lingurita = 5 ml


  • 2 caini faina integrala
  • 2 cani faina alba
  • 2 linguri seminte de in macinate
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura sirop  de agave (optional)
  • 2 linguri praf de copt
  • 1/2 lingurita sare iodata
  • 4 1/2 cani lapte vegetal
  • 1/2 sau 1/3 cana ulei (alegeti un ulei cu punct de fum inalt, cum ar fi cel  de canola sau rafinat de floarea soarelui, 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie (deoarece lamaile sunt cerate, eu curat cu cutitul un strat subtire din coaja de lamaie si dau pe razatoare ce ramane)

Aparatura si ustensile necesare:

  • o cratita antiaderenta
  • o spatula de silicon

Preparare:


1. Intr-un bol mare combinati cu telul ingredientele solide.
    Adaugati ingredientele lichide si amestecati in continuare cu telul pana s-au combinat. Nu amestecati excesiv.

2. Incingeti o tava antiaderenta la temperatura medie spre ridicata.
   Adaugati cate 1/3 sau 1/2 cana o data modeland in tava cu lingura cu spatula din silicon.
   Prajiti pe fiecare parte aproximativ 1 minut, cand e gata pe o parte intoarceti imediat pe a doua parte.

3.Se servesc  cu dulceata sau piure de mere 


Timp de preparare:

30 min

Sursa de inspiratie: Adaptare Miyoko Schinner

Comentarii