Spanac sau alte verdeturi sotate cu usturoi

Spanac cu usturoi si chiftelute falafel

Deși nu se anunță, această rețetă e absolut delicioasă. rapid de preparat si foarte versatilă.
Se poate servi ca garnitură, ca aperitiv sau ca fel principal alături de o ganitură la alegere cum ar fi mamaligutza sau paste scurte.
Încercați aceeași rețetă cu varză kale, frunze de ștevie, frunze de ridichi sau alte frunze verzi.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 500g spanac proaspat, preferabil baby
  • 2 catei marisori de usturoi (optional), zdrobiti sau tocati foarte marunt, sau usturoi si ghimbir ras (optional)
  • 1/2 lingura fulgi de ardei
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1/4 lingurita sare iodata
  • optional susan pentru decor

Aparatura si ustensile necesare:

  • Tigaie teflonata lata si adanca
  • Presa pt usturoi

Preparare:

1. Spalati spanacul si scurgeti-l de apa.

2. Caliti in ulei usturoiul zdrobit si fulgii de ardei timp de 1-2 min.

3. Adaugati spanacul si sarea. Lasati-l pe foc cat sa se inmoaie, aproximativ 5 min, amestecand cu grija cand e nevoie.
    Nu il gatiti excesiv, doar cat sa se inmoaie si sa isi pastreze culoarea verde intens.

4. Decorati cu susan si serviti imediat ca garnitura sau gustare. Absolut delicios.


Timp de preparare:

10 min cu tot cu spalatul spanacului


Costuri :

18.01.2017

500g spanac de la piata 7 lei
usturoi, ulei, sare, fulgi ardei 1 leu
Total: 8 lei pentru 2 portii


Variante:

Se poata adauga si ghimbir ras o data cu usturoiul.
Încercați aceeași rețetă cu varză kale, frunze de ștevie, sau alte frunze verzi.

Comentarii