Clatite cu piure de mere si scortisoara
Clatite cu crema de carob (roscove) si banane, clatite cu gem de zmeura
Ingrediente pentru 4 portii:
Unitatile de masura ce le folosesc (eu folosec cani speciale de masura, dar se poate de asemenea cantari sau masura cu o cana gradata):
1 cana = 200ml
1/2 cana = 100ml
1/3 cana = 75 ml
1 lingura = 15 ml
1 lingurita = 5 ml
Clatite:
- faina integrala de grau (1 + 1/2 cani)
- amaranth expandat (1 cana) (am gasit pe internet si varianta cu tarate sau fulgi de ovaz macinati dar nu am incercat)
- sare iodata (1 vf de cutit)
- lapte de soia neindulcit sau orice alt tip de lapte vegetal (600->700ml, dupa preferinte pana obtineti consistenta dorita)
- indulcitor : sirop de agav sau zahar brun, dupa gust
- 2-3 linguri ulei rezistent la temperatura inalta si fara gust puternic: ulei de canola sau ulei rafinat de floarea soarelui
- optional, extract de vanilie burbon (2 lingurite), se poate comanda onleine
- optional, 1 lingurita coaja rasa de lamaie , de la o lamiie bio
Sosuri la alegere:
Gem
Piure de mere:
- cateva mere curatate de coaja si fara cotor
- sirop de agave, sau sirop de artar
- scortisoara
Merele se paseaza lama S pana devin o spuma fina. Se indulceste dupa gust.
La servire se pudreaza cu scortisoara
Ciocolata sau carob (roscove):
- 2 linguri crema vegana de ciocolata/carob
Se serveste cu banane.
Aparatura si ustensile necesare:
- o tigaie antiaderenta
- o spatula de silicon
Preparare:
1. Ingredientele se amesteca cu telul intr-un bol. Gustati aluatul pentru a vedea daca e suficient de dulce, iar daca mai e necesar mai completati cu sirop de agave dupa gust.
2. Se prajesc bucata cu bucata intr-o tigaie teflonata, la foc mediu, fara ulei, cate putin pe fiecare parte.
Eu folosesc un polonic foarte mic (jumatate dintr-un polonic normal) pentru o clatita.
Pe prima parte se coace pana ajunge sa fie partial patrunsa si partea de sus a clatitei; cand partea de sus e pe jumatate patrunsa, cu o spatula din silicon, se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa la copt.
3. Se servesc cu fructe, gem, piure de mere, nuci, crema de ciocolata/carob si banane etc...
Timp de preparare:
30 min
Sursa de inspiratie: Zena the one and only :)
Aluatul
Prajitul
Comentarii
Trimiteți un comentariu