Idei pentru meniul de sarbatori


Îți dorești un Crăciun autentic? 

Dacă răspunsul este DA, atunci și masa ta de sărbători trebuie să reflecte valorile sărbătorilor de iarnă: dreptatea, bunătatea, compasiunea, omenia și speranța într-o lume mai bună.
Poți găsi inspirație pentru mesele sărbătorilor de iarnă în această postare sau pe blogul bucătăriei lui Fleur, Fleurs Vegan Kitchen.

Cateva idei de meniu pentru sarbatorile de iarna:


- APERITIV cald si rece: farinata, pateuri si salate
- Optional si daca va place, PLATOU de BRANZETURI si SALAMURI vegetale din comert alaturi de legume feliate (castraveti, ardei, rosii, rucola etc...). Prietena mea Simo face platouri foarte frumoase cu bucati de tofu, rosii cherry si masline in stil frigaruie, pe scobitori.
- Pe platou se mai pot adauga CHIFTELUTE vegetale sau falafel
- FEL PRINCIPAL CALD: la alegere sarmalute vegane sau, daca preferi, chiftelute sau drob vegan cu cartofi sau legume preparate dupa o reteta mai deosebita
- SALATA de CRUDITATI
- TORT
- PRAJITURI sau torturi. Dacă organizezi un bufet suedez merg foarte bine fursecurile, biscuitii sau bombonelele vegane facute in casa, precum si alte dulciuri vegane din comert
- FRUCTE

In functie de numarul de persoane alegeti mai multe sau mai putine tipuri de aperitiv, de exemplu pt 2 persoane ajung 2 feluri de aperitiv, pentru 4-6 persoane as alege 3-4 feluri diferite.

Si cateva sugestii din care ma voi inspira si eu in acest an:

APERITIV CALD si RECE




Pateurile/salatele de uns pe paine pot fi servite in bol alaturi de felii de paine sau felii de legume (morcovi, ardei, castraveti), sau, pot fi servite direct unse pe paine sub forma de bruschete sau crostini.

Guacamole servit cu chipsuri din porumb
  • salate la alegere. Cateva exemple:

  • optional branza din migdale ce se poate servi in bol alaturi de bucati de legume sau direct unsa pe rondele de castraveti



FEL PRINCIPAL CALD TRADITIONAL



sau un fel bogat in proteine cu garnitura


FEL PRINCIPAL CALD BOGAT in PROTEINE


  • Drob vegan (Alimentatia optima) (droburile trebuie sa fie moi si usor lichide inainte de a le pune in cuptor, pentru unele retete a fost nevoie sa dublez cantitatea de lichid). 
Serviti felul bogat in proteine cu una din urmatoarele GARNITURI din LEGUME





















DESERT




Dacă organizați bufet suedez, puteți prepara pentru desert brioșe, magdalene sau bombonele.


Briose se pot face din orice fel de aluat pt prajituri, in loc sa il coaceti in tava folositi forme pentru briose, si decorati cu o crema vegana.


Articol publicat initial in 2015. Actualizare 2016.

Comentarii