Inghetata raw de ciocolata si banane din nuci de caju

Inghetata raw cu caju, banana si cacao

Inghetata cremoasa cu textura foarte faina, woooooooow !
Are gust fin de ciocolata si banane si e foarte densa. This is maaaaaaddness ! :)

Ingrediente pentru 4 persoane (sau o persoana foarte lacoma):
- o lingura de masura are 15ml

Din aceste cantitati ies aproximativ 900 ml crema de inghetata.
Cantitatile se ajusteaza dupa gust :

- 200 g nuci caju care se lasa la hidratat 4 ore (tinute la frigider)
- 1 banana mare bine coapta
- 4 linguri de masura cacao pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie sau vanilie burbon de la o pastaie de vanilie
- indulcitor : 4 linguri de masura sirop de agave sau zahar brun pudra
- aproximativ 300 ml apa plata
- un varf de cutit sare

Preparare:

Am pus toate ingredientele la blender si le-am pasat bine bine pana a rezultat o crema fina.
Nu uita sa gusti pe parcurs sa vezi daca ti-ar placea cu mai multa cacao, sau poate mai dulce; daca e nevoie mai completezi cu apa. In final se obtine consistenta unei creme.

2. Se prepara la masina de facut inghetata sau se tine la congelator 2-3 ore.
Daca nu ai aparat de facut inghetata dupa 30 min -> o ora de stat la congelator, scoate-o si amestec-o bine cu o lingura.
Dupa asta o pui din nou la congelator si repeti inca o data procedura, asa va fi mai cremoasa si se va cristaliza mai fin.

-> Daca folosesti aparatul de facut inghetata o mananci pe loc, worry no more. :)


 Inghetata ultracremoasa cu caju (vezi pe blog)

Inghetata din nuci caju si zmeura inainte de a o pune la congelator

Comentarii

Trimiteți un comentariu