Inghetata raw din nuci caju si banane

Inghetata raw cu caju, banana si cacao

Inghetata cremoasa cu textura foarte faina, woooooooow !
Are gust fin de ciocolata si banane si e foarte densa. This is maaaaaaddness ! :)

Ingrediente pentru 4 persoane (sau o persoana lacoma):

Din aceste cantitati ies aproximativ 700 ml crema de inghetata.
Cantitatile se ajusteaza dupa gust :)

- 200 g nuci caju lasate la hidratat 2-4 ore (tinute la frigider)
- 1 banana mare bine coapta
- 4 linguri cacao pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie sau vanilie burbon de la o pastaie de vanilie
- 2 linguri ulei de cocos topit pe abur
- indulcitor la alegere dupa gust: 2 linguri sirop de agave
- aproximativ 150 ml apa plata
- daca nu folosesti aparat pt inghetata pentru prevenirea formarii cristalelor se poate adauga o lingurita de alcool :D

Preparare:

1. Am incalzit putin apa si am amestecat-o cu uleiul de cocos  (pentru a topi uleiul de cocos ce era proaspat scos de la frigider), cu cele 4 linguri cacao si esenta de vanilie.
Am pus toate ingredientele la blender si le-am pasat bine bine pana a rezultat o crema fina.
Nu uita sa gusti pe parcurs sa vezi daca ti-ar placea cu mai multa cacao, sau poate mai dulce; daca e nevoie mai completezi cu apa. In final se obtine consistenta unei creme mai dense.

2. Se prepara la masina de facut inghetata sau se tine la congelator 2-3 ore.

-> La fel ca orice inghetata, daca o tii prea mult la congelator va ingheta prea tare, deci, ori o scoti din congelator si o tii la temperatura camerei 30 min inainte de a o consuma.

Daca nu ai aparat de facut inghetata dupa 30 min -> o ora de stat la congelator, scoate-o si amestec-o bine cu o lingura.
Dupa asta o pui din nou la congelator si repeti inca o data procedura, asa va fi mai cremoasa si se va cristaliza mai fin.

-> Daca folosesti aparatul de facut inghetata o mananci pe loc, worry no more. :)


Timp de preparare:

- 10 min la blender, 3 ore la congelator / 20 min la aparatul de facut inghetata

Info:

Stiati ca uleiul de cocos previne si trateaza Alzheimer ? Acum stiti :)

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Locul unde se pot procura ingredientele info aici

Cele 2 portii de inghetata vor costa in jur de 15 lei daca e preparata cu banana, sau 18 lei daca e preparata cu avocado.

Variante:

- Banana care are un gust mai puternic, se poate inlocui cu avocado al carui gust nu se va simti in inghetata.
- Fructe proaspete/congelate in loc de cacao. Dar, personal, mi se pare ca pentru fructe merge mai bine varianta serbet cu banana sau avocado
- Inghetata ultracremoasa cu caju inghetata cremoasa din caju si lapte de cocos

Inghetata din nuci caju si zmeura inainte de a o pune la congelator

Comentarii

Trimiteți un comentariu