Salata orientala




Nu-ti pune pofta in cui! Prepara aceasta reteta satioasa si putin acrisoara; nu stiu cat este de orientala, dar cu siguranta nu vei regreta!

Ingrediente:

-1,5 kg cartofi rosii cu miezul galben.Acesti cartofi nu se sfarma la fiert, ramin intregi.Eu insa folosesc cartofi albi ptr ca mi se par  mai gustosi

-2 castraveti mari fabio, (de tipul celor infoliati )

-1 ceapa  mare rosie sau o legatura de ceapa verde

-2 ardei grasi rosii, mari

-  masline fara simburi cam 12 bucati,masline negre sau kalamat

Pentru dressing: 1 lingurita mustar, 50 ml ulei de masline, 50 ml apa rece, zeama de la 1 si 1/2, lamii, 1 lingurita sare si piper

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun cu coaja la fiert ,  intr -o oala cu apa rece si o lingurita de sare.Cind  sint fierti se scot din apa si se pun la racit.Dupa ce se racesc, se decojesc si se taie  cuburi , sau rondele, dupa cum preferati.

Castravetele , ardeiul , maslinele si ceapa se taie rondele  si se pun intr-un castron .Se presara 1 lingurita sare, se acopera castronul cu o folie sau o farfurie si se lasa la macerat, aproximativ  30  minute, pina cind legumele se inmoaie.Se strecoara prin sita de sucul lasat , apoi amestecul se pune peste cartofi.

Ingredientele pentru dressing, se pun intr-un recipient cu capac si se scutura pina se amesteca si se formeaza un  sos.Acesta se toarna peste cartofi.Dupa gust,se mai  poate  pune sare, piper, ulei, suc de  lamiie.

Se amesteca totul  cu o lingura din  silicon, cu grija sa nu zdrobim cartofii.Se pune  apoi  in farfuria de salate si se lasa la frigider  sa se raceasca, apoi se poate servi.

 



-


Comentarii