Ciorba de legume cu taietei scurti


Ciorba aceasta o pregatesc foarte des toamna si iarna.
Mi se pare foarte potrivita atunci cand suntem raciti sau cand e frig afara. :)

Ingrediente pentru o oala de 4-5 litri:

1 ceapa, tocata
1 radacina pastranac,tocata
1/2 radacina telina, tocate (am incercat si cu apio, dar nu e la fel de buna)

6 morcovi, taiati rondele
3-4 cartofi medii, cuburi

200g taietei scurti la alegere sau orez fiert
patrunjel tocat marunt

1 lingura legume uscate (optional)
1 lingura ulei de masline
sare si piper dupa gust

Preparare:

1. In 3-4 litri de apa sarata se fierbe ceapa, pastarnacul si telina timp de 15 min.

2. Se adauga morcovul, legumele uscate si uleiul de masline.
    Se lasa la fiert inca 10 min.
    Adaugam cartofii si mai lasam inca 5 min.

3. Se adauga taieteii si se lasa inca 5 min dupa care se ia oala de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.

4. Se pipereaza dupa gust.

Comentarii