Pachetele de primavara vietnameze crude (spring rolls) cu sos Satay





Ingrediente

Spring rolls:
  • foi subtiri de orez (la sectiunea de mancaruri asiatice - ! alegeti foitele subtiri, nu cele groase care se folosesc pentru pachetelele prajite)
  • taietei maifun (taietei foarte subtiri din orez -se gasesc la plafaruri sau la sectiunea de mancaruri asiatice)
  • morcovi julienne
  • verdeturi proaspete: coriandru proaspat (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel),  
  • frunze de salata taiata fasii
  • tofu taiat felii
Sosul de arahide (sos Satay):
  • 3 lg unt de arahide cremos
  • 1 lgt sos sriracha sau alt sos iute, se poate folosi si un ardei iute rosu tocat foarte marunt 
  • apa cat e necesar
  • optional 1 lgt sos hoisin

Preparare

1. Se pregatesc taieteii subtiri maifun fierandu-i in apa aproximativ 2-3 minute pana sunt moi. Se trec sub un jet de apa rece, se scurg si se pun deoparte

2. Se pregatesc ingredientele. Daca dorim putem praji toful in putin ulei intr-o cratita antiaderenta, sau il putem prepara la gratar.

3. Se incalzeste o oala cu apa in care vom inmuia foile de orez.

4. Bucata cu bucata inmuiem foile de orez, le asezam pe farfurie, le umplem dupa gust cu toate ingredientele si le rulam ca pe o clatita.

5. Pregatim sosul amestecand toate ingredientele la blender

6. Servim imediat


Comentarii