Pachetele de primavara (spring rolls) vietnameze crude cu sos





Ingrediente

Spring rolls:
  • foi subtiri de orez (la sectiunea de mancaruri asiatice - ! alegeti foitele subtiri, nu cele groase care se folosesc pentru pachetelele prajite)
  • taietei maifun (taietei foarte subtiri din orez -se gasesc la plafaruri sau la sectiunea de mancaruri asiatice)
  • morcovi julienne
  • verdeturi proaspete: coriandru, patrunjel, frunze de salata taiata fasii
  • tofu taiat felii
Sosul de arahide:
  • 3 lg unt de arahide cremos
  • 1 lgt sos sriracha sau alt sos iute, se poate folosi si un ardei iute rosu tocat foarte marunt 
  • apa cat e necesar
  • optional 1 lgt sos hoisin

Preparare

1. Se pregatesc taieteii subtiri maifun conform instructiunilor de pe pachet. Se trec sub un jet de apa rece, se scurg si se pun deoparte

2. Se pregatesc ingredientele. Daca dorim putem praji toful in putin ulei intr-o cratita antiaderenta, sau il putem prepara la gratar, dar merge la fel de bine si folosit crud.

3. Se incalzeste o oara cu apa in care vom inmuia foile de orez.

4. Bucata cu bucata inmuiem foile de orez, le asezam pe farfurie, le umplem dupa gust si le rulam.

5. Pregatim sosul amestecand toate ingredientele la blender

6. Servim imediat


Comentarii