Fasole boabe in salsa de rosii

O varianta fara verdeturi

O reteta simpla si rapida, care desi nu promite multe, e absolut delicioasa :)

Ingrediente:
  • 6 cepe verzi grosutze sau jumatate de ceapa alba, tocate marunt
  • 1 cutie (400g) fasole rosie kidney beans, scursa si spalata
Salsa de rosii:
  • 3 rosii dulci fara samburi, pasate la blender.
  • 2 linguri coriandru proaspat tocat (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel)
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei iute verde sau jalapeno, curatat de samuburi si tocat marut (optional)
  • zeama de la 1 lime
  • Sare dupa gust
Mamaliga: proportia apa-faina de malai 1:4
         Apa  4 masuri
         faina de malai 1 masura
         Sare dupa gust

Preparare:

1. Preparam salsa de rosii amestecand toate ingredientele. Salsa poate fi preparata cu o zi inainte si lasata la frigider.

2.  Se caleste ceapa in ulei la foc mediu.
    Cand ceapa incepe sa se imoaie, adaugam salsa de rosii, sare si mai lasam pe foc aproximativ 10 minute
   La final adaugam boabele de fasole si mai lasam cateva minute sa se incalzeasca uniform.

3. Intre timp preparam mamaliga: punem apa sarata la fiert iar cand incepe sa fiarba turnam faina de malai. Amestecam in continuu cu telul pana mamaliga e gata. 

4. Servim cald.

Comentarii