Mamaliga cu tocanita de fasole, varza furajera sau kale si sos de rosii

O varianta fara verdeturi

O reteta simpla si rapida, care desi nu promite multe, dar care e absolut delicioasa :)

Ingrediente:
  • 6 cepe verzi grosutze sau jumatate de ceapa, tocate marunt
  • 2 legaturi varza furajera (collard greens), taiata fasii (rupem fiecare frunza de pe tulpina, le rulam, si le taiem pe latimea rolului in fasii de grosimea unui deget)
  • 2 conserve de fasole boabe la alegere
Salsa de rosii:
  • 3 cani passata de rosii sau 3 rosii dulci decojite si taiate cuburi
  • 2 linguri coriandru proaspat tocat (sau patrunjel, dar coriandrul e mai delicios in aceasta reteta si se gaseste in marile magazine la frigidere)
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei iute verde sau jalapeno, curatat de samuburi si tocat marut
  • zeama de la 1 lime
  • Condimente pt salsa de rosii: 1 vf de cutit oregano uscat (optional)
  • Sare si piper macinat dupa gust
Mamaliga:
  • Mamaliga
  • Apa 
  • Sare dupa gust

Preparare:

1. Preparam salsa de rosii amestecand toate ingredientele. Salsa poate fi preparata cu o zi inainte si lasata la frigider.

2.  Se caleste ceapa verde in ulei cu o cana de apa.
    Cand ceapa incepe sa se imoaie adaugam salsa de rosii si varza furajera.
    Adaugam sarea.
    Lasam pe  foc pana frunzele de varza furajera se inmoaie.
    La final adaugam boabele de fasole si mai lasam cateva minute sa se incalzeasca uniform.

3. Intre timp preparam mamaliga: punem apa sarata la fiert iar cand incepe sa fiarba turnam mamaliga. Amestecam in continuu cu telul pana mamaliga e gata.

4. Servim cald.

Comentarii