Salata de paste cu pesto, rosii si masline


Fusili cu sos pesto, rosii cherry si masline

Ingrediente pentru 2 portii:

Pentru sosul pesto
  • 1 mana mare frunze proaspete de busuioc italian
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt fulgi de drojdie inactiva
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lgt muguri de pin
  • piper proaspat macinat
  • sare iodata dupa gust
Pentru final
  • 250g paste integrale scurte, e fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet
  • 1 mana rosii cherry, taiate in 2
  • 2 linguri masline kalamata fara samburi, taiate rondel
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie pt sosul pesto

Preparare:

1. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa (pastrand o canita din apa ramasa) si se trec pe sub un jet de apa rece. Se pun deoparte.

2. Preparam sosul pesto amestecand totul la robotul de bucatarie si cateva linguri din apa ramasa de la fierberea pastelor.

3. Combinam pastele, sosul pesto, rosiile cherry si maslinele rondele. Servim salata la temperatura camerei.

Timp de preparare:

15 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

Tbd

Comentarii