Mancare cu praz si masline (Reteta preluata de la Fleur's Vegan Kitchen)




Aceasta reteta a devenit una din preferatele mele si o adaptez in functie de ce ingrediente am prin bucatarie.
Aceasta varianta este cea mai simpla si mai putin risipitoare deoarece foloseste toata tulpina de praz. 


Varianta originala o gasiti pe blogul Fleurs Vegan Kitchen

Ingrediente pentru 4 portii :
  • 4 bucati de praz cu tot cu frunze, taiate rondele
  • 1 borcan mic masline kalamata fara samburi
  • Rosii la alegere
200 ml passata de rosii sau
300 ml bulion
3 rosii mari fara pielita taiate cuburi
  • 2 frunze uscate de dafin
  • sare iodata
  • piper macinat

Aparatura si ustensile necesare:

O tigaie antiaderenta

Preparare:

1. Intr-o tigaie antiaderenta adaugati prazul rondele, frunzele de dafin si 1 cana de apa. Acoperiti si lasati pe foc mediu 10 min

2. Adaugati passata de rosii si maslinele si lasati pe foc inca 10 min sau pana prazul s-a inmuiat.

3. Sarati si piperati dupa gust. Serviti cu paine integrala.


Timp de preparare:

20 min

Costuri :

tbd

Sursa de inspiratie: Fleurs Vegan Kitchen

Comentarii