Ciorba thailandeza de fasole verde



Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la restaurnatul timisorean Biofresh, restaurantul meu preferat din Timisoara. Combinatia e una neasteptata, iar rezultatul e perfect. Va recomand sa o incercati.

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 250g fasole verde curatata
  • 2 morcovi, cubulete
  • 2 tulpini telina apio sau jumatate de radacina de telina, cubulete
  • 1/2 ardei gras, tocat
  • 1 ardei iute sau ardei jalapeno, tocat (optional)
  • 1/2 ceapa, tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita ghimbir, ras sau tocat f marunt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel)
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 1 vf de cutit boia dulce sau iute
  • sare iodata
  • sos de soia dupa gust
  • piper proaspat macinat

Preparare:

1. Pregatiti legumele.
    
2. Fierbeti in 2-3 litri de apa fasolea verde, morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, ardeiul iule.  

3. Cand legumele incep sa se inmoaie, dupa aproximativ 10 min, adaugati restul ingredientelor: laptele de cocos, ghimbirul, usturoiul, frunzele verzi, zeama de lamaie, boia, piperul, sarea si sosul de soia dupa gust.

  Lasati pe foc inca 5 min sau pana legumele sunt gata.

4. Serviti cald decorat cu frunze proaspete tocate.

Comentarii