Mancare de mazare cu marar




Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 kg mazare proaspata sau congelata
    Daca folositi mazare congelata spalati-o sub un jet de apa rece pentru a elimina gheața si
    lasati-o la scurs.
  • 1 lingura ulei la alegere (de masline extravirgin sau de floarea soarelui)
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 ardei, tocat
  • la alegere 400ml bulion sau passata de rosii, sau 400g rosii proaspete decojite si taiate cubulete
  • 2 linguri marar, tocat marunt
  • 1 cana apa
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat

Se serveste alaturi de tofu copt, chifletule libaneze falafel, cremvusti/carnaciori vegetali sau simplu cu paine integrala.

Preparare:

1. Ceapa si ardeiul se calesc in apa cu ulei pana incep sa se inmoaie.

2. Se adauga rosiile, passata sau bulionul si se mai lasa pe foc 10 min. Se completeaza cu apa cat e necesar.

3. Se adauga mazarea si 1 cana de apa. Se lasa pe foc inca 5-10 min pana mazarea e facuta.

4. Cand e gata se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga mararul tocat si se lasa sa stea 5 min cu capacul pus.

Timp de preparare:

30 min

Comentarii