Mancare de mazare cu marar (reteta de familie)




Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 kg mazare proaspata sau congelata
  • 1 lingura ulei la alegere (de masline extravirgin, de floarea soarelui sau canola)
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 ardei gras, rosu, tocat marunt
  • la alegere: 1 cana pasata di pomodoro (un bulion mai gros), 1 cana bulion sau 1 rosie
  • 2 linguri marar, tocat 
  • 1 cana apa calda
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • optional ingroseala de faina, 1-2 linguri faina alba, ulei 1 lingura, boia 1 lingurita, 50 ml apa rece

Se serveste alaturi de tofu copt, chifletule libaneze falafel, cremvusti, carnaciori vegetali sau simplu cu paine integrala. La servire se poate adauga si smintina din caju.

Preparare:

1. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei pana incep sa se inmoaie. Mazarea congelata, se fierbe separat in apa cu sare, apoximativ 40 minute pana e aproape fiarta, dupa care se strecoara, apoi se pune peste legumele calite.

2. Se adauga  passata sau rosiile  si se mai lasa pe foc 10 min. Se completeaza cu apa calda, cat e necesar si optional ingroseala de faina. (Eu in general nu folosesc ingroseala)

4. Cand e gata se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ia de pe foc si se adauga mararul tocat si se lasa sa stea 5 min cu capacul pus.

Timp de preparare:

30 min - 1 ora in functie de tipul de mazare folosit

Sursa:

Mami

Comentarii