Curry thailandez verde sau rosu cu legume si lapte de cocos





Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 1 cana mica apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 3-4 linguri curry pasta thailandeza (pasta curry verde sau rosie) - se gaseste la raionul asiatic in marile supermarketuri
  • 1/4 cana busuioc thailandez sau busuioc italienesc, tocat marisor
  • 1 ceapa rosie mare, tocata
  • 1 lg ulei
Legume la alegere, un exemplu de combinatie ar fi:
  • cartofi dulci taiati rondele si apoi in 4
  • 1 ardei taiat patratele mari
  • 2 cutii de tofu scurs, presat si taiat cuburi
  • naut boabe din conserva
Puteti de asemenea folosi si alte legume. Alegeti nu mai mult de 3-4 tipuri de legume:
       - 1 cana mazare boabe proaspata sau decongelata
       - conopida rupta bucatele
       - 2 morcovi mari taiati rondele subtiri


Pentru servit:
  • orez fiert in apa cu sare

Timp de preparare:

40 min

Preparare: 

1. Laptele de cocos, apa, pasta curry si busuiocul se lasa 10 min la foc mediu, acoperit (sa nu se evapore).

2. Intr-o alta cratita calim tofu 5 min in putin ulei.
    Cand e gata il punem deoparte si calim si ceapa si ardeii in putin ulei 5-10 min pana ceapa incepe sa se inmoaie.
 
3. Se combina sosul, legumele si tofu si se mai lasa la foc 10 min pana legumele se inmoaie.

    Gustati si sarati dupa gust.
    Adaugati sosul de soia.
    Daca e nevoie adaugati putina zeama de lamaie.

4.  Cat fierb legumele puneti si orezul la fiert in apa cu sare.

5.  Serviti cald cu orez integral fiert in apa cu sare.

In imagine legume cu curry rosu. Modul de preparare e identic.


Comentarii