Curry thailandez verde sau rosu (cu legume si lapte de cocos )





Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 1 cana mica apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lgt sirop de artar sau zahar brut
  • 3-4 linguri curry pasta thailandeza (pasta curry verde) - se gaseste la raionul asiatic in marile supermarketuri
  • 1/4 cana busuioc thailandez sau busuioc italienesc, tocat marisor
  • 1 ceapa rosie mare, tocata
  • 1 lg ulei canola, floarea soarelui sau susan
Legume la alegere, un exemplu de combinatie ar fi:
  • 2 morcovi mari taiati rondele subtiri
  • 1 ardei rosu felii
  • 2 cutii de tofu scurs, presat si taiat cuburi
  • 300g pastai de fasole verde
Puteti de asemenea folosi si alte legume. Alegeti nu mai mult de 3-4 tipuri de legume:
       - 300g pastai de mazare cruda (sweet peas),
       - 500 g ciuperci taiate felii
       - 1 cana mazare boabe proaspata sau decongelata
       - 1 cutie tofu taiat cubulete
       - buchetelele de la o capatana de brocoli
       - 1 dovlecel zuchini rondele
       - 1 vanata cubulete, cu tot cu coaja

Pentru servit:
  • orez fiert in apa cu sare pentru servit
  • rondele de ceapa verde sau frunze proaspete pentru decorat

Timp de preparare:

40 min

Preparare: 

1. Laptele de cocos, apa, pasta curry si busuiocul se lasa 10 min la foc mic, acoperit (sa nu se evapore).

2. Intr-o alta cratita calim tofu 5 min in putin ulei.
    Cand e gata il punem deoparte si calim si ceapa si morcovii in putin ulei cu apa 5-10 min pana ceapa incepe sa se inmoaie.
 
3. Se combina sosul, legumele si tofu si se mai lasa la foc 10 min pana legumele se inmoaie.

    Gustati si sarati dupa gust.
    Adaugati sosul de soia si indulcitorul.
    Daca e nevoie adaugati putina zeama de lamaie.

4.  Cat fierb legumele puneti si orezul la fiert in apa cu sare.

5.  Serviti cald cu orez integral fiert in apa cu sare.

In imagine legume cu curry rosu. Modul de preparare e identic.


Comentarii