Fasole verde cu rosii cherry Provencal (2 variante)




Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 kg fasole verde lunga, curatata si taiata in 2
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 250g rosii cherry, taiate in 2
  • 1 lingura capere murate scurse de apa
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat (pt var 1) sau 100 ml passata de rosii (pt var 2)
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • sare iodata si piper proaspat macinat dupa gust

Aparatura si ustensile necesare:
  • O tigaie
Preparare (var 1):

1. Preparati fasolea pe abur (5 min) sau fierbeti-o cateva minute pana devine frageda. Scurgeti-o de apa si puneti-o deoparte.

2. Intr-o cratita caliti in ulei cu putina apa usturoiul si ceapa pana se inmoaie.

3. Adaugati rosiile si caperele. Adaugati sarea si piperul dupa gust. Lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie foarte putin rosiile.

4. Combinati cu fasolea. Adaugati busuiocul tocat.

5. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale.

Preparare (var 2):

1. Intr-o cratita caliti in ulei cu putina apa usturoiul si ceapa pana se inmoaie.

2. Adaugati 100ml sos de rosii, fasolea verde si 200 ml apa. lasati pe foc 15 min pana fasolea e facuta

3. Adaugati rosiile cherry si caperele.  Lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie foarte putin rosiile.

4. Sarati si piperati dupa gust.

5. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale.


Timp de preparare:

15 min

Costuri : tbd

Sursa de inspiratie: Robin Robertson

Comentarii