Tabouleh - salata libaneza de patrunjel



Ingrediente pentru 2 portii:

- frunzele de la 1 legatura mare de patrunjel tocate marunt
- 1 mana de rosii chery tocate marunt
- 1/2 castravete mic tocat marunt (optional)
- cateva frunze de menta tocate marnut (optional)
- 2 linguri cous cous libanez SAU quinoa fiarta
- 1/2 ceapa rosie tocata marunt (sau alt fel de ceapa daca nu aveti ceapa rosie)
- zeama proaspata de la 1/2 lamaie mica
- 1 lingurita ulei de masline extra
- sare iodata dupa gust
- piper proaspat macinat

Preparare:

1. Tocati legumele marunt si combinati-le intr-un bol.

2. Pregatiti cous cousul: opariti-l cu apa fierbinte si lasati-l sa stea cateva minute conform indiacatiilor de pe pachet. Scurgeti-l de apa si combinati-l cu restul ingredientelor.

3. Sarati si codimentati dupa gust.

Se serveste alaturi de hummus si falafel libanez cu paine pita sau lipie libaneza.

Timp de preparare:

5 minute

Comentarii