Piadina cu legume si tofu (lipie italieneasca cu legume a la Luciana)

Piadina cu lipie din comert, ardei, dovlecel, tofu afumat si rucola


Ingrediente pentru 4 piadina :

Lipia:
- 4 lipii integrale pentru piadina din comert (merg foarte bine si lipiile libaneze sau cele pentru burrito)
sau lipii preparate in casa dupa reteta de aici
- 450 g faina integrala
- 1 lgt sare
- 28 g praf de copt
- 1/4 cana (50ml) ulei de masline extravirgin (uleiul extravirgin are punctul de fum in jur de 160-180 grade C, in functie de calitatea acestuia)
- 250 ml apa

Umplutura legume si tofu, la alegere:
- 1 vanata, taiata rondele
- 1 dovlecel, taiat rondele
- 1 ardei mic, taiat marunt
- 1 cutie tofu la alegere (preferabil afumat), taiat cubulete (preferabil fara sare, sau lasat la desarat in apa plata in frigider)
- ceapa uscata sau verde, tocata

Verdeata:
- 125g (1 caserola) rucola sau valeriana proaspata

Condimente:
- sare iodata
- piper proaspat macinat
- ulei de masline extravirgin

Sos sau cascaval vegetal (optional):
- cascaval vegetal din comert (nu din acela cu cazeina, cazeina este o proteina din lapte)
- sos la alegere

Aparatura si ustensile necesare:

Preparare:

1. Intindeti legumele si tofu in tava pentru cuptor, pe o hartie de copt.

Ungeti-le cu putin ulei de masline, sarati-le si piperati-le.

Dati-le la cuptor in cuptorul preincalzit la 160 C, 15 min pana sunt gata facute.
Eu nu le las sa se coaca complet, le las putin mai crocante.

2.  Daca folositi lipie cumparata incalziti-o 1 min pe ambele parti, intr-o tigaie antiaderenta, la cuptor sau in sandwich maker.

Daca o pregatiti in casa, acum e momentul sa o coaceti pe ambele parti.

Cat lipia e inca in tigaie umpleti-o cu legume, tofu si verdeata.

Se serveste imediat cat e inca calda.

Timp de preparare:

10 min + coptul

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

tbd

Variante:

Sursa de inspiratie: Luciana






Comentarii