Paste cu sos Stroganoff (cu ciuperci si sos alb)




Ingrediente pentru 4 portii :

- 2 cani de masura nuci caju - le vom lasa la hidratat 2-8 ore sau, daca am uitat sa facem asta, le oparim cu apa clocotita si le lasam sa stea 30 min pana se umfla si inmoaie
- 1kg ciuperci proaspete feliate
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 4-6 catei de usturoi zdrobiti (mai mult sau mai putin, cum va place)
- 1/2 ardei gras tocat marunt (optional) sau 1 lingurita fulgi de ardei uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 6 linguri zeama proaspata de lamaie
- 1/4 pahar vin sec sau coniac
- 500ml apa plata proaspata
- 1 lingurita sare iodata
- piper proaspat macinat dupa gust

- frunzele de la o legatura de patrunjel tocate marunt

- 400g paste integrale la alegere (eu am folosit fusilli)

Aparatura si ustensile necesare:

- blender vertical fix pentru sosul de caju

Preparare:

1. Preparati sosul alb:
   Mixati la blender cana de apa, nucile caju hidratate si scurse de apa, zeama de lamaie, usturoiul - mixati pana obtineti o crema fina. Adagati sare si piper dupa gust.

3. Pregatiti ciupercile:
    Caliti intr-o cana de apa cu ulei ceapa tocata si ardeiul pana incep sa se inmoaie.
    Adaugati ciupercile, condimentele si 1 cana mare de apa. Lasati pe foc amestecand din cand in cand sa nu se arda, iar daca e necesar mai completati cu apa. Daca la final aveti prea multa apa scoateti din ea inainte de a adauga sosul alb - apa ramasa poate fi folosita pentru alte preparate.

4. Dupa 10 minute adaugati alcoolul.

5. Cand ciupercile sunt facute adaugati sosul alb, o mare parte din patrunjelul proaspat si pastele fierbinti.

6. Decorati cu restul de patrunjel tocat si serviti imediat. Delicios si deloc greu la stomac.

Timp de preparare:

10 min
30 min cat fierb ciupercile

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

02.01.2016

- 2 cana nuci caju - 6 lei
- zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper - 2 lei
- patrunjel, ceapa, usturoi - 3 lei
- 1 pachet paste integrale - 7 lei
- 1 kg ciuperci vrac - 9.9 lei

Total: 28 lei / 4 portii delicioase de paste => 7 lei / portie

Variante:

Varianta fara ciuperci: paste cu sos alfredo

Sursa de inspiratie: chef Chloe & chef Isa Chandra Moskowitz

Comentarii