Paste delicioase cu sos Alfredo (sos alb din caju si patrunjel proaspat)





Paste cremoase, satioase si usor de preparat. Si bineinteles delicioase

Ingrediente pentru 2 portii :

- 1 cana de masura nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore
- jumatate ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 lingura zeama proaspata de lamaie
- 1 cana apa (200ml)
- un sfert de lingurita sare iodata
- piper proaspat macinat dupa gust

- frunzele de la cateva fire de patrunjel tocate marunt

- 250g paste integrale la alegere

Aparatura si ustensile necesare:

- blender vertical fix

Preparare:

1. Caliti in apa cu ulei ceapa tocata pana incepe sa se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai lasati 1 min pe foc.

2. Mixati la blender cana de apa, nucile caju hidratate, ceapa & usturoiul calite, zeama de lamaie, sarea si piperul - mixati pana obtineti o crema fina.

3. Separat fierbeti pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte scurgeti-le si amestecati-le imediat cu crema, cat sunt inca fierbinti.

4. Adaugati o parte din patrunjelul tocat. Decorati cu restul de patrunjel tocat si serviti imediat.

Timp de preparare:

10 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

01.01.2016

- 1 cana nuci caju - 3 lei
- zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper - 1.5 lei
- patrunjel, ceapa, usturoi - 1 lei
- jumatate pachet paste integrale - 3.5 lei

Total: 9 lei / 2 portii delicioase de paste

Variante:

Puteti adauga ciuperci: varianta paste Stroganhoff cu ciuperci si sos alb

Sursa de inspiratie: chef Chloe

Comentarii