Cartofi taranesti (reteta bihoreana a la mami)




Ingrediente pentru :

- cartofi rosii sau albi
- ceapa
- ardei rosu tocat marunt
- ulei
- patrunjel tocat marunt
- condimente la alegere (mami pune morcov uscat sau mix de condimente naturale pentru ciorba)

Preparare:

1. Se calesc ardeiul, ceapa si condimentele in ulei cu 1 cana de apa.
    Calim pana ceapa devine transparenta si ardeiul se inmoaie.
    Cat timp e pe foc adaugam apa pentru a obtine cat mai mult sos.

2. Separat fierben cartofii.
    Daca folosim cartofi albi ii fierbem cu coaja, daca folosim cartofi rosii ii taiem cubulete mai mari.

3. Cand sunt gata fierti scurgem cartofii de apa, ii deocojim si ii amestecam cat sunt inca fierbinti cu sosul preparat si patrunjelul tocat marunt.

4. Daca mai e necesar saram si piperam dupa gust.


Timp de preparare:

20 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Sursa de inspiratie: mami

Comentarii