Cartofi taranesti bihoreni (reteta de familie)



                                                 (Reteta de familie- sursa , mami
Ingrediente pentru :

- cartofi rosii (sau albi) 1,5-2 kg
-1 ceapa mare, tocata marunt, sau 6 bucati de ceapa verde, taiata rondele.
-1 ardei rosu tocat marunt
- ulei, 2-3 linguri, ( ulei de floarea soarelui, masline sau canola)
- patrunjel tocat marunt
- condimente la alegere (mami pune morcov uscat sau mix de condimente naturale pentru ciorba)

Preparare:

1. Se calesc ardeiul, ceapa si condimentele in ulei .Se poate adauga tot acum si patrujelul tocat marunt, in functie  de preferinte.
    Calim pana ceapa devine transparenta si ardeiul se inmoaie.
    Cat timp e pe foc adaugam  putina apa calduta, aprox 150 ml ml, pentru a obtine cat mai mult sos.

2. Separat fierben cartofii.
    Daca folosim cartofi albi ii fierbem cu coaja, daca folosim cartofi rosii ii taiem cubulete mai mari.
    Se pot fierbe si cartofii intregi, curatati de coaja.

3. Cand sunt gata fierti, scurgem cartofii de apa, ii deocojim , ii taiem rondele sau bucatele mai mari si ii amestecam cat sunt inca fierbinti cu sosul preparat si patrunjelul tocat marunt.Patrunjelul tocat marunt se poate adauga odata  cu  ceapa si ardeiul , sa se caleasca putin.

4. Daca mai e necesar saram si piperam dupa gust.


Timp de preparare:

40  min
Sursa-  mami

Comentarii