Pate cald din spanac, tofu si anghinare





Un pateu deosebit si foarte gustos.
Merge foarte bine ca aperitiv festiv sau preperat intr-un bufet suedez.
Abia astept sa vina sarbatorile de iarna so sa il prepar pentru familie si prieteni :)

Ingrediente :

Pentru aproximativ 600 g, aperitiv cald pentru 4-6 persoane:

- 100 g spanac
- 1 pachet tofu fara sare scurs de apa (200g-250g)
- 1 borcan sau 1 conserva 200 g anghinare, scurse de apa si uleiul in care au fost conservate
 (nu arungati uleiul in chiuveta sau wc! colectati-l si predati-l in locurile unde se recicleaza ulei)
- 1/4 cana fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 ardei iute zdrobit, optional
- 1 lingura zeama proaspata de lamaie
- 1/2 lingurita oregano sau busuioc uscat
- 1/2 lingurita sare iodata
- 1 vf cutit piper
- 1 canita de apa (100ml)

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S sau blender puternic.

Preparare:

1. "Caliti" in ulei cu o cana de apa ceapa tocata pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai lasati 1 minut.
Adaugati spanacul, dati focul incet si amestecati din cand in cand pana se ofileste.

2. Separat, in robotul de bucatarie cu lama S amestecati celelalte ingrediente cu exceptia anghinarelor:
- tofu
- drojdia inactiva
- zeama de lamaie
- condimentele
- a canita de apa

Mixati pana capata o textura omogena si devine o crema fina (5 min aprox, depinde de robot).

3. Adaugati in robot spanacul si anghinarele scurse. Mai mixati 1 min pana se omogenizeaza, dar aveti grija sa nu devina o pasta unniforma, bucatile de spanac si anghinare sa fie vizibile.

Turnati compozitia intr-un vas pentru cuptor

4. Preincalziti cuprotul la 180 grade si dati compozitia la cuptor pentru 30 min. Se va rumeni frumos.

5. Serviti cald cu bagheta de paine integrala sau nachos si legume proaspete: ridichi, salata, castraveti.

Timp de preparare:

15 min + la cuptor 30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

01.11.2015
- 1 borcan anghinare in ulei si ortet Billa 12 lei
- 1 tofu simplu Fitto Fitt nesarat 6 lei
- 100 g spanac din piata 1 leu
- ceapa, usturoi, zeama de lamaie 2 lei
- sare,ulei, piper, condimente 1 leu
- 1/4 cana drojdie inactiva  1 leu

Sursa de inspiratie: Chloe Coscarelli Chloe's Kitchen

Comentarii