Curry galben cu legume si lapte de cocos



O tocanita foarte aromata, exotica si usor de facut.
Legumele scaldate in sos se servesc cu orez.

Ingrediente pentru 4 portii :

Baza
- 1 conserva lapte de cocos (recomand Dr Goerg Premium)
- 1 lingurita ulei extra de masline (sau de canola)
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 catei de usturoi zdrobit
- ghimbir proaspat ras (o bucata de dimensiunea unui deget) sau 1/4 lingurita ghimbir pudra
- patrunjel proaspat tocat marunt pentru final

Condimente uscate
- 2 linguri rase pudra curry
- 1 lingurita turmeric
- 1 vf cutit piper proaspat ras
- sare iodata dupa gust

Legume:
- 2 morcovi mari, rondele
- 2-3 cartofi
- 1 cartof dulce (optional)
- 1 capatana mica de conopida
- 1 conserva scursa de naut

Se pot folosi orice legume (alegeti 3 sau 4, din experienta mea e mai bun cu mai putine legume):
     - morcovi
     - mazare boabe crude
     - boabe de naut fiert
     - cartofi
     - ardei sau gogosar rosu
     - naut boabe gata fiert
     - mazare verde pastai, foarte cruda
     - tofu
     - ciuperci feliate
     - brocoli (prefer sa nu folosesc brocoli deoarece are gust prea intens si domina celelalte legume)
     - vinete
     - chilli

Daca nu va puteti hotari ce legume sa folositi, iata inca cateva combinatii:
1. Cartofi, mazare, naut (a la Fleur)
2. Mazare verde pastai, tofu, ardei (Maitrea Praga)
3. Morcovi, ardei rosu, mazare, cartofi
4. Vinete, tofu, chilli, ardei (Maitrea Praga)
5. Morcovi, ardei rosu, mazare, cartof dulce, dovlecei
6. Ciuperci, morcovi, mazare, ardei rosu
7. Cartofi dulci (optional), conopida, cartofi, morcovi, naut (preferatul meu)

Se serveste cu orez fiert in apa cu sare

Preparare:

1. Caliti ceapa in ulei pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si ghimbirul si mai lasati 1 minut pe foc amestecand din cand in cand.

2. Adaugati laptele de cocos si condimentele.

Adaugati pe rand legumele: cele ce se fac mai greu le adaugati la inceput (morcovi, cartofi, ciupercile se adauga cu 20 min inaintea celorlalte legume) iar cele ce se fac mai repede mai spre final (conpida, ardei, mazare cruda, brocoli, tofu, nautul fiert).

Puteti adauga acum si sare dupa gust.

3. Cand legumele sunt gata opriti focul si piperati dupa gust.
Daca e necesar mai adaugati sare.

4. Serviti decorat cu frunze de coriandru tocate sau patrunjel tocat .
Se serveste cu orez fiert in apa cu sare (sau chiar in apa cu lapte de cocos) si alaturi cu cateva felii de lime.

Timp de preparare:

60 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

31.10.2015
- 1 conserva lapte de cocos - 15 lei
- legume aproximativ 5-10 lei in functie de ce alegeti
- usturoi - 1 leu
- patrunjel, ceapa - 1 leu
- ghimbir - 1 leu
- ulei, sare, condimente - 1.5 lei
- 1 lime - 1 leu
Total:  25-30 lei / 4 portii

Variante si Sursa de inspiratie: 

Minimalist Baker
Jamie Oliver

Comentarii