Ciorba aromata de fasole verde cu lapte de cocos


O alta optiune pentru a face ciorba cremoasa e laptele de cocos. Laptele de cocos va da ciorbei un gust placut si discret de cocos. Yuuuuuum

Ingrediente pentru 6 portii :

- 1 kg fasole verde curatata si taiata
- 2 morcovi taiati jumatati de rondele subtiri
- 1/2 radacina telina taiata marunt sau 4-5 ramuri de telina apio taiate felii semiluna
- 1 ardei/gogosar tocat
- 1 ardei iute tocat (optional)
- 1 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi zdrobit

- 1 conserva lapte de cocos gas fara E-uri si adaosuri (trebuie sa contina numai apa si cocos) - recomand sa alegeti una din optiunile prezentate aici

- frunze de patrunjel sau de coriandru tocate marunt
- 1-2 linguri zeama de lamaie sau 1 lgt otet

- 1 vf cutit boia dulce sau iute, sau piper cayenne
- sare iodata sau sos de soia, la alegere
- piper

- optional 1 lingurita radacina de ghimbir proaspata rasa

Nu e nevoie sa folositi ulei ! Laptele de cocos la conserva e foarte gras

Preparare:

1. Legumele (cu exceptia usturoiului) se pun al fiert in apa plata.

2. Cu 5 min inainte de a opri focul se adauga conserva de lapte de cocos.

Daca doriti o ciorba cu arome asiatice adaugati tot acum ghimbirul ras.

3. Opriti focul si adaugati usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si frunzele de patrunjel.
    Sarati si piperati dupa gust. Adaugati si boia tot acum.

4. Se serveste decorat cu frunze de patrunjel sau coriandru proaspat tocate marunt.

Timp de preparare:

30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri:

17.10.2015

- 1 conserva lapte de cocos 10-15 lei
- 1 kg fasole verde 5 lei
- celelalte legume 5 lei
- ulei, sare, condimente 1 leu

Total: 25 lei / 6 portii

Inspiratie: Isa Chandra Moskowitz si Biofresh

Comentarii