Supa crema de rosii cu dovlecel (cruda)



O supa delicioasa vara si toamna, preparata cu rosii proaspete de gradina.

Ingrediente pentru 2 portii :

- 1 dovlecel mititel (cat 1 vanata)
- 5 rosii medii
- 1 ardei mic
- 1/2 ceapa
- 1 catel usturoi aromat
- 1 lingura ulei de masline
- sare iodata
- piper proaspat maicnat

- daca rosiile nu sunt foarte dulci, sau supa finala vi se pare prea acra adaugati o lingurita sirop de artar sau zahar brut


Aparatura si ustensile necesare:

Blender

Preparare:

1) Taiati legumele cubulete si pasati-le la blender. Nu e nevoie sa le decojiti.

2) Adaugati uleiul. Sarati si piperati dupa gust.

3) Puneti supa pe foc si incalziti-o cat considerati, in general e nevoie de 2 - 5 minute.
Uneori o las sa dea 1 - 2 clocote alteori nu, depinde cum am chef.
Daca doriti sa fie supa cruda incalziti-o pana la maxim 40 grade.

3) Se serveste cu paine integrala sau crutoane. Eu prefer sa o mananc asa, simpla.

Timp de preparare:

10 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

27.09.2015

1 kil rosii dulci de gradina = 5 lei, folosim rosii in valoare de 3 lei
1 dovlecel = 2 lei
ceapa, usturoi, ardei = 1 leu
ulei, sare, piper = 1 leu

Total: 7 lei pentru 2 portii, nu-i rau

Comentarii