Paste cu rosii cherry si ulei aromatizat cu busuioc proaspat



Eu sunt mare amatoare de paste, se fac repede, sunt nutritive (daca folosim paste integrale) si foarte delicioase.
Daca le pregatiti cu ingrediente proaspete si de calitate nu aveti cum sa dati gres, la paste tot secretul sta in ingredientele folosite.

Ingrediente pentru 2 portii :

- 300g rosii cherry gustoase si dulci, taiate in 2
- 100g (1 mana sanatoasa) frunze proaspete de busuioc
- 3 - 4 catei de usturoi, tocati
- 1 ceapa mica, tocata
- 3 linguri ulei de masline extra
- sare de mare iodata
- piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita optional condimente speciale pt paste (mix busuioc, oregano, ardei iute, usturoi, ceapa)

- 350g paste integrale pentru 2 portii

Aparatura si ustensile necesare:

Blender sau orice aparat in care puteti toca marunt busuiocul.
Alternativ il tocati foarte fin cu cutitul.

Preparare:

1) Fierbem pastele in apa cu sare.

Cat timp fierb pastele preparam sosul.

2) "Calim" ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si o cana apa timp de 2 minute.
Daca folosim condimente uscate le adaugam tot acum.

3)  Adaugam rosile cherry taiate in 2 si lasam pe foc 6 min, pana rosiile sunt facute. Nu lasati rosiile sa se flescaiasca, trebuie sa ramana intacte, dar sa fie gatite.

4) Cat timp se fac rosiile pregatim uleiul aromatizat cu busuioc": intr-un vas de capacitate mica blenduim frunzele de busuioc, 1 lingura ulei de masline si 2 linguri apa, pana devin un suc fin.
Daca nu aveti blender de capacitate mica puteti folosi un aparat de tocat marunt sau il tocati foarte fin cu cutitul.

5) Adaugam sosul de busuioc si pastele gata fierte peste rosiile din tigaie si mai lasati 1 min pe foc.

6) Se sareaza si pipereaza dupa gust.

7) Decorati cu busuioc proaspat si serviti

Timp de preparare:

20 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

17.08.2015

- 350g paste integrale Barilla - 5 lei sau 350 paste integrale Denree - 4 lei
- 300g rosii cherry de la piata - 2 lei
- ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper - 1 leu
- 1 legatura busuioc proaspat de la piata - 1 lei => 0.5 lei pt aceste paste

Total: ~8 lei / 2 portii => 4 lei / portie

Sursa de inspiratie: retetele Barilla

Comentarii