Supa crema de mazare cu menta si patrunjel


Supa crema de mazare cu usturoi, menta si patrunjel
Supa crema de mazare cu usturoi, menta si patrunjel

Supa delicioasa si usoara de vara, gata in 15 minute.
Serviti-o rece sau calda, cu paine integrala simpla sau prajita (yumm..).

Ingrediente pentru 2 portii :


  • 2 cani (400g) mazare boabe proaspata sau congelata
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 cepe verzi mari sau 1/2 bulb ceapa uscata tocata
  • 1 canita lapte de soia neindulcit (optional)
  • cateva frunze proaspete de menta tocate (1 lingura plina)
  • cateva frunze proaspete de patrunjel tocate (2-3 linguri pline)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 1/2 lingurita sare iodata
  • piper macinat
  • 800 ml apa plata (aproximativ) - mai completati cu apa daca considerati necesar


Aparatura si ustensile necesare:

Blender, robit cu lama S sau mixer.

Preparare:

1.  Fierbem mazarea si ceapa in apa sarata.

Lasam sa fiarba 3-5 min sau cat e necesar pana mazarea incepe sa se inmoaie. Mazarea proaspata fierbe foarte repede si poate fi consumata si cruda.

Gustam mazarea si cand e gata oprim focul. Mazarea trebuie doar sa fie moale si gustoasa, nu o fierbeti excesiv si fiti cu ochii pe aragaz pentru ca mazarea noua fierbe foarte repede (5 min maxim).

2. Lasam supa la racit 10 min. O turnam in blender alaturi de celelalte ingrediente si procesam 2-3 minute pana obtinem supa crema.
Daca e nevoie completam cu apa pana obtinem consistenta dorita.

3. Condimentam cu piper dupa gust. Mai saram sau acrim cu zeama de lamaie daca e necesar.

4. Servim cu putin ulei de masline deasupra. Yumm! :)

Timp de preparare:

10-15 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

iunie 2015: 2 cani de mazare de la piata au costat aproximativ 8 lei

Variante:

1. Daca nu aveti frunze de menta puteti folosi doar frunze de patrunjel .

2. O varianta mai elaborata: supa crema de mazare cu asparagus minimalistbaker


Sursa de inspiratie: Praga

Comentarii