Dovlecel sau fasole verde scazuta (reteta de familie)


Dovlecel scazut cu marar si patrunjel, si smantana vegetala de caju
Dovlecel scazut cu marar

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 2 dovlecei mici, taiati rondele si apoi in 4
- 2-3 ardei galbeni sau rosii, tocati
- 1 ceapa medie sau 4 cepe verzi cu tot cu frunze, tocate
- 3 catei usturoi, tocati
- 2 rosii (sau echivalentul in rosii cherry), taiate cubulete; daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion gustos
- optional 1 morcov taiat rondele si apoi in 4
- o mana plina frunze verzi tocate: marar si patrunjel
- 1 lingura ulei de masline extra
- sare iodata
- piper proaspat macinat

Smantana vegetala din caju sau smantana vegetala din comert.
O recomand pe cea din caju facuta in casa, e mult mai gustoasa, mai sanatoasa si mai convenabila la pret:
- 25-30 nuci caju crude hidratate in prealabil (daca nu aveti hidratate puteti folosi din crude nehidratate)
- 2 linguri zeama de lamaie proaspata
- apa plata cat e nevoie

Se serveste cu:

Paine din faina integrala si smantana vegetala din caju.

Preparare:

1. Se soteaza in ulei: ceapa, ardeii si usturoiul timp de 5 min.

2. Se adauga dovlecelul si rosiile, se completeaza cu apa cat e necesar si se lasa la fiert pana e aproape gata.
Tot acum se adauga sare dupa gust.

3. Intre timp preparam smantana vegetala din caju. Reteta o gasiti  aici

4. Cand e gata se opreste focul si se adauga frunzele verzi tocate marunt si piper dupa gust.

Tot dupa gust se mai poate mai adauga usturoi proaspat zdrobit sau sare daca e necesar.

Daca a iesit prea acra de la rosii adaugati 1 lingurita zahar brun.

5. Se serveste cu paine integrala si smantana vegetala din caju.

Se serveste cald decorat cu smantana si o felie de paine integrala. Se poate servi si rece de la frigider in zilele calde de vara - racoritor si absolut delicios.

Timp de preparare:

- 30 min

Variante:

Dovlecelul se poate inlocui cu fasole verde si mararul cu patrunjel.
Reteta pentru mancarea de fasole verde o gasiti aici.

Dovlecel scazut cu marar si patrunjel, si smantana vegetala de caju

Comentarii

Trimiteți un comentariu