Cartofi copti a la Luciana cu sos de mustar

Cartofi cu salata de spanac, patrunjel, naut, ceapa si rosii

Ingrediente pentru 2 portii :

Cartofi la cuptor:
- 1 kg cartofi in coaja, spalati
- condimente en provence (rozmarin, cimbru, oregano)
- ulei rezistent la temperatura din cuptor (ulei de samburi de struguri)
- sare
- piper macinat

Sosul de mustar:
- 2 linguri majoneza vegetala din comert sau smantana vegetala de caju sau maioneza vegana facuta in casa
- 1 lingurita mustar
- 1 catel de usturoi zdrobit
- putina apa pt consistenta

Maioneza vegana facuta in casa:
- 1 canitza lapte de soia neindulcit
- 1 canitza apa plata
- 1 linguritza otet
- 1 vf cutit sare
- 1 vf cutit curcuma

Aparatura si ustensile necesare:

- Robot de bucatarie sau blender pt a prepara sosul (eu folosesc recipientul mic de 100 ml)

Preparare:

1) Cartofii se spala, se taie in 2 si se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Daca sunt foarte mari taiati-i in 4.
    Se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si condimente.

2) Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se lasa la cuptor 30-40 min pana sunt gata.

3) Sosul se prepara la blender amestecand toate ingredientele pana se obtine o crema fina.

4) Se servesc cu salata si sos.

5) Prepararea maionezei de casa:
Se amesteca apa, laptele de soia si otetul intr-un bol. Folosind un mixer vertical le batem pana se incheaga. Adaugam sare si curcuma si omogenizam.

Timp de preparare:

10 min + coptul

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

-






Comentarii