Supa thailandeza cu lapte de cocos

Supa cu morcovi si dovlecei
Supa cu morcovi si dovlecei


O supa grasa, delicioasa si putin picanta de inspiratie thailandeza.

Ingrediente pentru 4 portii :

- 1 conserva lapte de cocos gras fara E-uri si neindulcit (cat mai grasa)
- 5 catei usturoi mari, zdrobiti (si mai multi daca nu sunt foarte aromati)
- 1/2 ceapa mare tocata sau 6 cepe verzi (2 linguri pline)
- 2-3 linguri ghimbir ras (dupa gust)
- 1 ardei iute tocat (1 lingura)
- zeama de la 1 lime sau de la 1/3 lamaie
- sare iodata dupa gust
- piper proaspat macinat
- 1 vf cutit boia de ardei iute (sau piper cayenne)
- 1 l apa plata sau supa de legume

Legume, 2 la alegere (eu in general fac combinatia morcov si dovlecel):
- 2-3 morcovi taiati betisoare subtiri (julien)
- 1-2 dovlecel mic taiat betisoare subtiri (julien)
- 500g ciuperci proaspete taiate felii subtiri
- 1 cutie tofu simplu scurs de apa si taiat cubulete

Pentru servit:
- frunze tocate de patrunjel sau coriandru proaspat (frunzele de la cateva fire)

Preparare:

1. Se pun la fiert in apa plata cu sare ceapa, ardeiul iute, piperul cayenne si legumele taiate.
E nevoie sa fiarba aprox 5-10 min, cat sa inceapa legumele sa se inmoaie.

2. Se adauga conserva de lapte de cocos, usturoiul, ghimbirul si zeama de lamaie/lime.
Se mai lasa la fiert la foc mediu aproximativ 5 min.

3. Se opreste focul, se pipereaza dupa gust si se adauga patrunjelul sau coriandrul tocat.

Mai adaugati usturoi, ghimbir si ardei iute daca considerati necesar.

4. La servire se decoreaza din abundenta cu patrunjel sau coriandru tocat, ce ii va da un gust si mai delicios, nu il omiteti !

Timp de preparare:

20 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

24.03.2015

- 1 conserva lapte de cocos 14 lei
- 1 dovlecel, 2 morcovi, 1 ardei iute, ghimbir, patrunjel 8 lei
- ceapa, usturoi ~0.5 lei
- condimente, sare si ulei  ~1 leu

Total: 23 lei / 3 portii costa aproximativ 7.5 lei / portie

Variante:

1) Puteti jongla cu legumele folosite.

2) Varianta My New Roots : In supa se pot fierbe 2-3 radacini de patrunjel, se pot adauga frunze de lime (se gasesc la Carrefour la legume)

Sursa de inspiratie si Variante:  Biofresh, Peta, Oh My VeggiesMy New RootsNava AtlasMy recipes

Legumele (dovlecelul se mai taie o data in 2)
Legumele taiate betze (daca nu va grabiti taiati-le si mai subtiri)

Comentarii