Paste cu passata de rosii, ciuperci mixte la borcan si patrunjel proaspat
Paste cu passata de rosii, ciuperci mixte la borcan si patrunjel proaspat
Paste cu passata de rosii, ciuperci chapmpignon la borcan si morcovi cubulete
Ingrediente pentru 4 portii mari :
- ciuperci feliate la alegere: 1 kg ciuperci proaspete sau 500g ciuperci la borcan (mereu le prefer pe cele proaspete, sunt mult mult mai gustoase)
- 1 cutie paste integrale, preferabil spaghete
Sosul marinara:
- rosii la alegere (alegeti o varianta din urmatoarele):
- 1 kg rosii proaspete taiate cubuletze
- 1 sticla 750ml passata de rosii
- 750ml bulion
- rosii cubuletze la tetra pak (la conserva pot fi periculoase datorita aluminiului din care e facuta conserva)
- 2 morcovi taiati cubulete sau rondele (cat de marunt va place)
- 1 ceapa mica tocata (cat de marunt doriti)
- optional, 1 tulpina de telina apio tocata marunt
- 3 catei de usturoi zdrobit
- 1/2 ardei rosu tocat (kapia sau gras)
- o mana de frunze proaspete de busuioc sau frunze proaspete de patrunjel proaspat, tocate
- 2 linguri condimente italienesti uscate sau mix facut in casa: 2 lg oregano, 1/2 lgt busuioc, optional 1/2 lgt cimbru
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- piper dupa gust
- 1 lingurita sare iodata
- 1 lgt zahar brun daca sosul vi se pare prea acru (se adauga la final doar daca e necesar !)
Preparare:
1. Ceapa tocata se caleste 1-2 min in ulei.
2. Se adauga morcovii, ardeiul, ciupercile si condimentele uscate.
Se completeaza cu apa daca e necesar si se lasa pe foc 15-20 min, cat e nevoie ca ciupercile sa fie aproape gata.
3. Se adauga rosiile sau sucul de rosii, usturoiul zdrobit, o cana de apa plata.
Se sareaza dupa gust.
Se lasa la fiert la foc mediu 10 min.
Gustati din cand in cand si mai adaugati condimente sau usturoi daca vi se pare necesar.
4. Intre timp fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. E important sa sarati bine apa deoarece pastele sarate corespunzator vor da un gust foarte bun mancarii.
5. Cand sosul este gata adaugati frunzele de busuioc sau patrunjel si mai lasati 1 min pe foc.
6. La final gustati sosul si daca e prea acru adaugati o lingurita de zahar brun.
7. Combinati pastele scurse cu sosul. Incalziti 1 min si serviti imediat decorat cu cateva frunze proaspete tocate.
Timp de preparare:
40 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
Costuri :
15.03.2015
- ciuperci la borcan 400g => 8 lei/2 borcane Carrefour
- ciuperci proaspete 500g => 7 lei
- 1 sticla passata rosii => ~6 lei
- 1 cutie paste integrale Barilla => 7 lei
- 1 ardei kapia => 2 lei
- ceapa, usturoi => ~0.5 lei
- patrunjel => ~0,5 lei
- condimente, sare si ulei de masline => ~2 lei
Total: 26 lei / 4 portii => 6.5 lei / portie sanatoasa, gustoasa, cu ingrediente integrale
Comentarii
Trimiteți un comentariu