Pate de fasole boabe cu usturoi

Pateu de fasole boabe cu usturoi 
Pateu de fasole boabe cu usturoi si muraturi

Blogul s-a mutat pe https://www.cemancatialexandra.ro

Nu stiu altii cum sunt, dar eu numai cum ma uit la poze cu fasole batuta cu usturoi ma apuca foamea.

Nu am cuvinte sa descriu cat e de delicios pateul din fasole.

Poate fi folosit pentru bruschete, senviciuri sau platouri fancy, nu cred ca exista roman sa nu ramana profund impresionat.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 conserva mare fasole boabe alba scursa de apa (500g)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline extra
- 2 linguri apa plata proaspata (daca e necesar pt coonsistenta)
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- optional (o alt avarianta de pateu) adaugati o lingurita de boia de ardei dulce
- piper
- sare iodata

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S, sau mixer.

Preparare:

1. Toate ingredientele se proceseaza la robot sau la mixer pana devin o pasta fina

2. Se decoreaza cu ulei de masline si piper. Se servesc cu paine integrala si salata sau muraturi.

Timp de preparare:

5 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

Aproximativ 5 lei/4 portii daca folosesti conserva de fasole gata fiarta;
Undeva pe la 2 lei/4 portii daca fierbi boabele de fasole in casa.

Variante:

Varianta de fasole batuta rapida cu ceapa aici

Sursa de inspiratie: Chloe


Comentarii