Supa crema de brocoli si telina cu smantana vegetala din caju
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 brocoli mare (rupt bucatele, cu tot cu tulpina)
- 1 radacina de telina medie (taiata cuburi mici)
- ulei masline extra
- piper
- sare
- pentru extra aroma: 1 lgt amestec natural de condimente pentru ciorba Sanovita
- apa aprox 2.5 - 3 litri
- optional: 2 linguri smantana vegetala din comert, sau preparata in casa (pentru smantana de caju reteta aici), sau 100 ml lapte de soia neindulcit
Smintina caju:
-150 g nuci caju hidratate in apa rece( se lasa peste noapte in frigider)
-zeama proaspata lamiie
-150 ml apa plata
-un virf cutit sare
Aparatura si ustensile necesare:
- blender
Preparare:
1. Legumele si condimentele uscate pentru ciorba se pun la fiert in apa proaspata - nu e nevoie de mai mult de 10 minute.
2. Cand sunt fierte se opreste focul si se lasa 5-10 min la racit.
Legumele cu o parte din apa in care au fiert se paseaza la blender.
Adaugati doar o parte din zeama pentru inceput, si apoi completati pentru a obtine consistenta dorita.
Daca aveti blender manual si mai simplu: preparati supa direct in oala in care ati fiert-o. Nici nu mai e nevoie sa o lasati la racit.
3. Adaugati smantana/laptele vegetal si mai procesati la blender cateva secunde sa se omogenizeze.
4. Condimentati cu piper si sare dupa gust.
5. Inainte de a servi reincalziti daca e necesar.
Decorati cu uleiul de masline.
Timp de preparare:
- 30 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Info aici
Sursa de inspiratie: Carmen Sipos :) Gracias Carmen !
Pasul 1) se fierb legumele
Pasul 2) Se paseaza la blender
Legumele sunt gata pasate.
Se adauga smantana vegetala, ulei, se sareaza si condimenteaza dupa gust
Comentarii
Trimiteți un comentariu