Pateu de tofu cu rucola




Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 cutie tofu simplu sau afumat
- 2-3 maini de rucola sau mai mult, dupa gust
sau, pentru varianta cu busuioc 2-3 maini de frunze de busuioc proaspat
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline extra, optional
- sare, piper
- daca e necesar adaugati 1-2 linguri lapte de soia neindulcit (depinde de tipul de tofu folosit, s-au putea sa fie nevoie)

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S sau blender manual.

Preparare:

1. Branza tofu, usturoiul si rucola se paseaza la lama S, vezi imaginile de mai jos pentru fiecare pas.
Alternativ se poate folosi si mixerul.

2. Se completeaza cu uleiul (optional) si se condimenteaza dupa gust.

Delicios cu salata de rosii si paine integrala prajita.

Timp de preparare:

5 min

Variante:

In loc de tofu se poate folosi pasta din nuci caju sau din seminte de floarea soarelui care se prepara in urmatorul fel:
1. Se lasa la hidratat semintele aprox 8 ore (max 24). Se tin in frigider in tot acest timp
2. Se scurg de apa in care au stat
3. Se paseaza la lama S sau la blender cu putina apa proaspata, cat e necesar pentru ca aparatul sa isi poata face treaba

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Tofu si rucola, de unde le puteti procura gasiti aici






Comentarii