Pateu de ciuperci

Pateu de ciuperci fara fasole

Ingrediente pentru 4 portii:

- 500 g ciuperci pleurotus sau alte ciuperci aromate (merge si cu champignon, eu prefer ciupercile mai aromate)
- 3 linguri de nuci, migdale sau seminte de floarea soarelui decojite
- optional 1 cana de fasole alba boabe fiarta - va face pateul mai cremos
- 1 ceapa medie taiata
- 1 catel de usturoi taiat marunt
- 1 sfert de legatura de patrunjel frunze
- 1 lingura ulei de masline extra sau de samburi de struguri
- optional 1 lingurita zeama de lamaie (optional)
- sare iodata
- piper

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S sau un blender foarte puternic

Preparare:

1. Ciupercile se fierb in apa fara sare (10-20 min, cat e nevoie)

2. Se scurg de apa si optional se "calesc" impreuna cu ceapa in apa cu lingura de ulei timp de 5 min, cat sa se rumeneasca putin.

3.  Nucile, semintele de floarea soarelui sau migdalele se coc la cuptor timp de 5 min la 160 grade, in cuptorul preincalzit. Atentie sa nu se arda, trebuie doar sa se rumeneasca putin.

Samburii folositi nu vor da gust intens pastei finale, sunt folosite mai mult pentru a face pasta mai cremoasa.

4. Totul se proceseaza la lama S a robotului de bucatarie pana capata consistenta dorita.

5. Sarea se adauga la final dupa gust

Timp de preparare:

- 30 min

Sursa de inspiratie:  internetul

Group recipes: walnut and mushroom

C'est la vegan: walnut and mushroom

Confident cook: walnut and mushroom

Tasty kitchen: easy mushroom pate (no walnuts)


Comentarii