Paste puttanesca




Ingrediente pentru 4 portii:

- 500g paste integrale (tagliatelle sau spaghete)

- 200 g masline fara samburi taiate felii (preferabil kalamata)
- 1 ceapa tocata
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri capere murate, lasate sa stea 10 min in apa curata si apoi scurse
- la alegere: 1 ardei kapia mic, 1 adei iute taiati bucatele, 1 lingurita ardei rosu uscat
- la alegere pentru sosul de rosii:
      bulion (1 sticla de 750 ml),
      passata di pomodoro (1 sticla de 750 ml) sau
      rosii proaspete taiate cubulete (1 kg)

- condimente proaspete: oregano, busuioc, patrunjel
- condimente uscate italienesti pt paste ( oregano 1 lingura, busuioc 1 lingurita, fulgi de usturoi, fulgi de ardei)

- 1 lingura ulei masline extra
- sare
- piper

Preparare:

1. Fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt gata le trecem sub un jet de apa rece si le punem deoparte.

2. Se calesc in ulei cu jumatate cana apa timp de 5 min: condimentele uscate, ceapa, ardeiul

3. Se adauga rosiile si se lasa la fiert 10 min (bulion) sau 15-20 min (rosii proaspete)

4. Se adauga usturoiul zdrobit, caperele si maslinele, si se mai lasa 5 min pe foc

5. Se opreste focul, se adauga condimentele proaspete si se lasa sa stea 2 min cu capacul pus.

6. Se amesteca sosul si pastele. Se servesc calde decorate cu verdeturi proaspete tocate marunt.

Timp de preparare:

- 30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Capere se gasesc la orice supermarket: Billa, Auchan etc.

Sursa de inspiratie: google & fleur

Comentarii