Paste puttanesca




Ingrediente pentru 4 portii:

- 250g paste integrale (tagliatelle sau spaghete)

- 200 g masline kalamata sau negre fara samburi taiate rondele
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri capere murate, lasate sa stea 10 min in apa curata si apoi scurse
- 1 ardei rosu tocat
- 1 ardei iute tocat optional
- la alegere pentru sosul de rosii:
      bulion (1 sticla de 750 ml),
      passata di pomodoro (1 sticla de 750 ml) sau
      rosii proaspete taiate cubulete (1 kg)

- condimente proaspete: busuioc si oregano (oregano optional)
- 2 linguri condimente uscate italienesti pt paste (oregano, busuioc, rozmarin, fulgi de usturoi, fulgi de ardei)

- 2 lingura ulei masline
- sare iodata
- piper

Preparare:

1. Fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt gata le trecem sub un jet de apa rece si le punem deoparte.

2. Se calesc in ulei timp de 5 min: condimentele uscate, ceapa, ardeiul si usturoiul

3. Se adauga rosiile si se lasa la fiert 10 min (bulion sau pasata) sau 15-20 min (rosii proaspete)

4. Se adauga caperele si maslinele, si se mai lasa 5 min pe foc

5. Se opreste focul, se adauga condimentele proaspete tocate si se lasa sa stea 2 min cu capacul pus.

6. Se amesteca sosul si pastele. Se servesc calde decorate cu verdeturi proaspete tocate marunt.

Timp de preparare:

- 30 min


Comentarii