Salata de fasole verde cu maioneza vegetala



Ingrediente pentru 2 portii:

- 500 g fasole verde fiarta pe abur si taiata bucatele mici
- 1 morcov crud ras
- 1 ceapa solzisori
- usturoi 2-3 catei zdrobiti
- cateva frunze patrunjel frunze tocate marunt
- sare
- piper

Maioneza la alegere:

Maioneza vegetala din susan (cu mult calciu)
- 8 lg susan rasnitat marunt
- 50 ml apa plata
- 3 lg ulei masline extra
- 3 lg zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 2 lgt mustar fara aditivi

Maioneza vegetala din avocado
- 1 avocado foarte copt
- 1 lgt zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 vf cutit de sare
- cateva liguri de apa plata

Maioneza vegetala din lapte de soia cu ierburi (pentru 4 persoane)
- 1 pahar lapte de soia
- 2 linguri otet
- 2 pahare ulei nerafinat de floarea soarelui
- 2 linguri mustar
- 1 lingurita turmenic
- 1 lingura capere
- 1 lingura tarhon
- 1 lingura patrunjel
- 1 lingura busuioc
- 1 lingura chives
- sare dupa gust
Intr-un bol se pun: uleiul, laptele de soia si otetul si se amesteca cu un mixer. Compozitia se va intari si va deveni ca o crema densa.
Se adauga si restul ingredientelor tocate si se foloseste mixerul pentru a marunti si omogeniza tot.
Se lasa la rece 4-5 ore.

In ultima instanta puteti cumpara maioneza vegetala din comert

Aparatura si ustensile necesare:

Robot cu lama S pentru maioneza

Preparare:

1. Fasolea se fierbe pe abur, se taie bucatele mici.

2. Morcovul se rade pe razatoarea mare. Ceapa se taie solzisori, usturoiul se zdrobeste usturoiul , se maruntesc frunzele de patrunjel.

3. Se prepara maioneza vegetala:

Varianta de maioneza cu susan:

Se rasnitzeaza foarte fin susanul si dupa asta se amesteca cu restul ingredientelor.
Eu folosesc recipientul mic de la blender, cel ce se foloseste pe post de rasnita, dupa ce rasnitez susanul adaug restul ingredientelor pt maioneza si  ii dau drumul sa amestece totul foarte bine.
Ingredientele se pot amesteca si cu lingura

Varianta de maioneza cu avocado:

Se paseaza totul la lama S

4. Se amesteca legumele taiate cu maioneza. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Timp de preparare:

- 30 min

Sursa de inspiratie:  reteta inspirata si adaptata petitchef.ro



Comentarii