Dovlecel cu usturoi la cuptor




Ingrediente pentru 2 portii:

- 1 dovlecel mediu
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catei de usturoi tocat
- 2 lingurite condimente uscate en provence (busuioc, oregano, rozmarin, salvie)
- jumatate lingurita sare

Preparare:

1. Dovleceul se taie rondele groase cat degetul mic. Daca  dovlecelul e mai mare rondelele se taie in doua si se curata de samburi

2. Pregatiti marinada combinand uleiul, usturoiul si condimentele.

3. Se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, ca in imagine, se ung cu sosul pregatit.

4. Se preincalzeste cuptorul la 140-160 grade. Se lasa la cuptor timp de 20-30 min.
Daca ii vreti mai crocanti puteti sa ii coaceti la 180 grade, dar cu atentie sa nu se arda sau sa devina prea uscati.


Timp de preparare & asteptare:

- 20-30 min

Variante:

Aceeasi reteta : ciuperci, cartofi rondele, vinete


Before 
& after 

Comentarii