Dovlecel la cuptor cu usturoi




Ingrediente pentru 2 portii:

- 1 dovlecel mediu

Pt marinat:
- 3 linguri ulei de masline extra (se poate folosi orice ulei rezistent la temperatura de coacere)
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite condimente uscate en provence (busuioc, oregano, rozmarin, salvie)
- jumatate lingurita sare

Preparare:

1. Dovleceul se taie rondele groase cat degetul mic. Daca  dovlecelul e mai mare rondelele se taie in doua si se curata de samburi

2. Se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, ca in imagine, si se ung cu sosul pregatit pentru marinat.

3. Se preincalzeste cuptorul la 140->160 grade. Se lasa la cuptor timp de 20-30 min.
Daca ii vreti mai crocanti puteti sa ii coaceti la 180 grade, dar cu atentie sa nu se arda sau sa devina prea uscati.


Timp de preparare & asteptare:

- 20-30 min

Variante:

Aceeasi reteta : ciuperci, cartofi rondele, vinete


Before 
& after 

Comentarii