Ciuperci cu usturoi la cuptor


Ingrediente pentru 2 portii:

- 1 caserola ciuperci pleurotus 500 g (sau orice ciuperci, eu prefer pleurotus pentru ca sunt mai aromate decat champignon)

Pt marinat:
- 3 linguri ulei (daca coaceti la 140-160 grade C folositi ulei de masline extra; pentru 180 grade C folositi ulei de samburi de struguri sau ulei de canola)
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite condimente uscate en provence (busuioc, oregano, rozmarin, salvie)
- jumatate lingurita sare

Preparare:

1. Ciupercile se curata si se fierb 10 min in apa fara sare.

2. Se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, ca in imagine, si se ung cu sosul pregatit pentru marinat.

3. Se preincalzeste cuptorul la 140-160 grade C pentru ulei de masline extravirgin si la 180 grade C pentru ulei de canola sau de samburi de struguri. Se lasa la cuptor aprox 20.

4. Se servesc cu piure de cartofi sau se pot folosi in senviciuri.


Timp de preparare & asteptare:

- 20-30 min

Variante:

Aceeasi reteta : dovlecelcartofi rondele, vinete

Before 
After

Comentarii

  1. Merci :) blogul tau e o sursa buna de inspiratie pt mine, care gatesc foarte rar si cand fac asta vreau sa fie rapid, vegan si gustos :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu