Supa Gazpacho (cruda, rece)

Supa gazpachio cu castraveti & ulei de masline

Timea, iti vom fi vesnic recunoscatori pentru aceasta reteta minunata :)

Profitati de vara si de rosii cat sunt duuuuuuuuuulci si aromate.
Timisoreni, le gasiti in fiecare miercuri si sambata la piatza volanta de langa stadion.Cautati cu atentie si alegeti-le pe cele mai neuniforme, mai mancate da gaze si gongi, cele mai sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 1 kg rosii duuuulci si zemoase
- 1 ardei mai mic
- frunze de patrunjel de la 3-5 fire mai mari, dupa gust
- jumatate de ceapa medie
- 1 catzel de usturoi
- 2 buc castravete cornichon sau jumatate de dovlecel (cu dovlecel iese mai cremos, eu prefer cu castravete dar e super buna si cu dovlecel - dovlecelul nu schimba gustul)

- 2 lingurite ulei de masline extra pt final
- sare dupa gust

Legumele trebuie sa fie, preferabil, reci de la frigider.

Supa se consuma rece.

Aparatura si ustensile necesare:

Blender sau robot cu lama S.

Preparare:

1. Optional rosiile se pot decoji dupa urmatoarea metoda: le scufunzi jumatate de minut in apa fierbinte si le decojesti cat sunt inca calde.
   Eu in general nu le decojesc, nu vreau sa complic lucrurile si supa iese delicioasa cu rosii decojite sau nu.

2. Legumele, cu exceptia rosiilor, se taie bucati si se paseaza la lama S a robotului de bucatarie sau la blender.
   Se adauga rosiile cubulete si se mai paseaza putin, avand grija sa nu le pasam prea tare, supa trebuie sa fie mai carnoasa.

3. Se sareaza dupa gust la final.

4. Supa gata preparata se lasa macar 30 min la frigider, preferabil 3 ore sa se imbine aromele.
    Noi, in majoritatea timpului o mancam pe loc :))

5. La servire se decoreaza cu ulei de masline care ii va da un gust delicios, yum yuuuuuuuumi.

Timp de preparare:

- 10 min, optional cu asteptare intre 30 min - 3 ore

Sursa de inspiratie: muchas gracias Timea :)






Comentarii