Fasole verde scazuta (reteta de familie)



Tocanita acrisoara, yumm yumm, in plin sezon al fasolei verzi.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg fasole curatata si taiata in 2
- 1 ardei mare gras
- 1 ceapa uscata medie sau 4 cepe verzi
- 2-3 catei usturoi tocati
- 2-3 rosii mari (sau echivalentul in rosii cherry) taiate cubulete, daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion
- o mana frunze verzi tocate: patrunjel sau telina
- 1 lingura ulei de masline, canola sau floara soarelui
- sare iodata
- piper

Optional smantana vegetala de casa din nuci caju:
- 70g nuci caju
- 1 lingura zeama de lamaie
- apa cat e nevoie
Reteta o gasiti pe blog.
Puteti folosi si smantana vegetala din comert. Daca folositi smantana din comert s-ar putea sa nu fie acrisoara deci va fi nevoie sa mai adaugati putina zeama de lamaie dupa gust.

Se serveste cu:

Paine din faina integrala, cartofi piure sau natur, carnaciori vegani sau chiftelute vegetale.

Daca doriti serviti cu smantana vegetala.

Preparare:

1. Ceapa, ardeiul si usturoiul se soteaza in ulei 5 min, pana ceapa se inmoaie.

2. Se adauga fasolea verde curatata si taiata si rosiile cubulete, se completeaza cu o canita apa si se lasa la fiert pana e aproape gata.

3. Intre timp se prepara smantana vegetala mixand la blender nucile caju hidratate minim 4 ore cu zeama de lamaie si apa proaspata.

4. In ultimele 5 minute se adauga frunzele verzi.

5. La final se adauga sare si piper dupa gust.

Timp de preparare:

- 30 min + curatatul fasolei

Variante:

Fasolea se poate inlocui cu dovlecel, patrunjelul cu marar si iese o alta mancare.
Dovlecelul nu prea are gust, asa ca mancarea de dovlecel trebuie bine condimentata cu ierburi si piper.

Reteta pentru mancarea de dovlecel o gasiti pe blog.

Aceeasi reteta pregatita cu dovlecel (in locul fasolei verzi) si marar 

Comentarii