Fasole verde scazuta, acrisoara (sau dovlecel)



Tocanita acrisoara, yumm yumm, in plin sezon al fasolei verzi.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg fasole curatata si taiata in 2
- 2-3 ardei galbeni sau rosii
- 1 ceapa medie sau 4 cepe verzi
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 rosii mari (sau echivalentul in rosii cherry) taiate cubulete, daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion gustos
- o mana frunze verzi tocate: telina, patrunjel sau coriandru pentru fasole verde
- 1 lingura ulei de masline extra
- sare
- piper

Smantana vegetala:
- 10 nuci caju
- 1 lingura zeama de lamaie
- apa cat e nevoie

Se serveste cu:

Paine din faina integrala sau cartofi piure / natur.

Serviti cu smantana vegetala din nuci de caju, reteta o gasiti aici

Preparare:

1. Se soteaza in ulei si apa ceapa, ardeii si usturoiul 5 min.

2. Se adauga fasolea verde curatata si taiata si rosiile cubulete, se completeaza cu apa cat e necesar si se lasa la fiert pana e aproape gata.

3. Intre timp se prepara smantana vegetala. Reteta o gasiti aici

4. Opresti focul, adaugi frunzele verzi tocate marunti si lasi sa stea acoperit 5 min.

5. Condimentezi si sarezi, eventual mai adaugi usturoi proaspat zdrobit, daca vrei sa iasa mai usturoiata.

6. Se serveste decorat cu patrunjel tocat proaspat.

Timp de preparare:

- 30 min + curatatul fasolei

Variante:

Fasolea se poate inlocui cu dovlecel, patrunjelul cu marar si iese o alta mancare.
Dovlecelul nu prea are gust, asa ca mancarea de dovlecel trebuie bine condimentata cu ierburi si piper.

Reteta pentru mancarea de dovlecel o gasiti aici

Aceeasi reteta pregatita cu dovlecel (in locul fasolei verzi) si marar 

Comentarii