Paste din dovlecel cu sos Alfredo si rosii marinate (raw / semi-raw)



Super delicios.
Sosul poate fi servit si cu legume la cuptor, pentru inspiratie click aici.

Ingrediente pentru 2 persoane:

Pt sosul Alfredo:
- 2 canite nuci caju
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1-2 catei usturoi
- putina apa, pt consistenta sosului si pt a ajuta robotul de bucatarie
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- cateva frunze de busuioc proaspat taiat marunt sau 1/2 lingurita busuios uscat
- sare fina
- piper

Pt pastele din dovlecei:
- 2 dovlecei/zuchini mari

Pt marinat rosiile:
- cat mai putin ulei masline extra
- cimbru uscat
- busuioc proaspat / uscat
- piper
- 5 rosii taiate felii

Extra ingrediente:
- 10 rosii cherry proaspete taiate in patru
- 1 ardei rosu / galben mic pasat la lama S

Aparatura si ustensile necesare:

- blender vertical fix pt sos

Preparare:

1. Dovleceii se spiraleaza, se sareaza si se lasa sa stea 30 min la fragezit.

2. Rosiile mari se marineaza la cuptorul dat la minim (pe hartie de copt) sau la dehidratator 2 ore sau mai mult => varianta raw
sau,
la cuptor la 180 C aprox 10 min, cat sa se marineze frumos si sa devina super aromate => not raw, dar super delicios si mai rapid :).

3. Sosul alfredo se pepara amestecand toate ingredientele pentru sos la robotul de bucatarie, lama S.

4. Se amesteca toate si se servesc imediat cat rosiile sunt inca calde. Yummy.

Timp de preparare:

- 1 ora sau 3 ore daca marinezi rosiile la temperatura minima

Timp de preparare:

Pastele din dovlecel se pot inlocui cu paste integrale fierte in apa cu sare.

Sursa de inspiratie: The Rawtarian

Sosul alfredo preparat, se poate pasa si mai bine decat am facut-o eu si se transforma intr-o crema foarte fina
Rosiile marinate la cuptor
Aparatul pentru spiralat dovleceii

Comentarii