Paste cu dovlecel si ardei



omg! atatia dovlecei, don't panic & eat pasta :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 2 dovlecei medii taiati rondele si apoi in doua
- 2 ardei kapia sau rosii taiati julien
- 1 ardei galben taiat marunt
- 2 cepe verzi taiate
- 3 catei usturoi taiati
- optional: se poate adauga 400 ml bulion / rosii cuburi / cateva rosii proaspete dcojite
- ierburi proaspete in cantitate maaaaaare: patrunjel, oregano, busuioc taiate marunt care se adauga la final
- 1-2 lgt condimente uscate pt paste: usturoi, busuioc, oregano, ardei uscat
- sare
- piper
- putin ulei rezistent la temperatura inalta pentru calit

- 1 lingura drojdie de bere uscata, inactiva

- 500g paste integrale fierte al dente

Preparare:

1. Se calesc la foc mediu legumele si condimentele uscate in ulei cu apa pana se fragezesc putin (aprox 15-20 min). Daca se folosesc rosii / bulion acestea se adauga dupa 5 min, si se mai lasa pe foc inca 10-15 min.

2. Se opreste focul si se adauga ierburile proaspete. Se lasa sa stea acoperit 5 min.

3. Pastele se fierb separat, se scurg de apa si se adauga peste celelalte legume.

4. La final se mai adauga putin patrunjel tocat si drojdia de bere inactiva.

Timp de preparare:

- 30 - 40 min

Variante:

- cu sau fara rosii / bulion :)

Comentarii