Paste cu dovlecel si ardei



omg! atatia dovlecei, don't panic & eat pasta :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 2 dovlecei medii taiati rondele si apoi in doua
- 2 ardei kapia sau rosii taiati julien
- 1 ardei galben taiat marunt
- 2 cepe verzi tocate
- 1-2 catei usturoi tocati
- optional: se poate adauga 400 ml bulion / rosii cuburi / cateva rosii proaspete dcojite
- ierburi proaspete in cantitate maaaaaare: patrunjel, oregano, busuioc taiate marunt care se adauga spre final
- 1-2 lgt condimente italienesti pt paste: usturoi, busuioc, oregano, rozmarin, ardei uscat
- sare
- piper
- o lingura ulei de masline

- 1 lingura drojdie inactiva

- 300g paste fierte al dente

Preparare:

1. Se calesc la foc mediu legumele si condimentele uscate in ulei pana se fragezesc putin (aprox 15-20 min). Daca se folosesc rosii acestea se adauga dupa 15 min

2. Se opreste focul si se adauga ierburile proaspete si drojdia. Se lasa sa stea acoperit 5 min.

3. Pastele se fierb separat, se scurg de apa si se adauga peste celelalte legume.


Timp de preparare:

- 30 - 40 min

Comentarii