Supa crema de linte rosie





Orice restaurant libanez cu bucatar experimentat s-ar mandri cu asa supa crema de linte.

Ingrediente pentru 3 portii:


  • 300 g linte rosie spalata
  • 2 morcovi mari taiati rondele
  • 1 ardei rosu
  • 3 - 4 catei usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana rosii cuburi
  • 1/4 telina mica
  • 2 litri apa plata
  • chimen
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare iodata dupa gust
  • ulei de masline extra (sau de floarea soarelui)
  • optional, condimente arabesti (merge inclusiv mixul de shaworma)

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fixa sau manual pentru a pasa supa.

Preparare:

1. Lintea se spala pana nu mai lasa apa laptoasa si se pune la fiert impreuna cu legumele si condimentele uscate.

2. Cand lintea si legumele au fiert, luam supa de pe foc si o punem la racit 10 min dupa care o pasam la blender.
Dupa plac se poate pasa foarte fin, crema, sau mai bucatos, eu prefer varianta a doua, cat sa mai aiba textura.

3. Se condimenteaza cu piper iar daca este nevoie se mai adauga apa, caz in care o mai punem pe foc cat sa mai dea o data in clocot.

4. Inainte de a o servi se reincalzeste si se decoreaza cu ulei de masline si condimente arabesti.

Timp de preparare:

- 30 min

Variante:

Tot pentru varianta supa crema se pot adauga si alte legume: cartori, radacina de patrunjel, telina.

Lintea se poate lasa la inmuiat in prealabil intre 20 min si cateva ore.

Sursa de inspiratie: restaurantele libaneze & cartea Nu hrani cancerul

Comentarii