Legume la cuptor cu ierburi aromatice


Legume la cuptor: cartofi, ardei kapia rosii, morcovi, ceapa verde, rosii
Legume la cuptor: cartofi, cartofi dulci, ardei gras rosu, morcovi, ceapa uscata, ardei iute, condimente en provence si sos de caju cu patrunjel si marar
Legume la cuptor: cartofi, cartofi dulci, ardei gras rosu, morcovi, ceapa uscata, ardei iute, condimente en provence si sos de caju cu patrunjel si marar


Pentru o masa rapida pun toate legumele in cuptor cu ulei si ierburi aromatice.
Se servesc cu salata de cruditati si sos de caju cu usturoi si ierburi proaspete (o la la !).

Ingrediente pentru 4 persoane:

Legume:
- 4 morcovi
- 5 cartofi
- 2 ardei kapia
- 1 dovlecel sau zuchini
- 2 rosii
- 4 cepe verzi cu tot cu frunze sau 1 ceapa uscata taiata rondele
Sau, orice legume ai prin frigider, fara jena (brocoli, cartofi dulci, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovleac, conopida etc .. ).

Marinada:
- condimente uscate en provence sau proaspete vara: cimbru, salvie, rozmarin, busuioc sau boia de ardei dulce - puneti multe ierburi cu incredere, la o tava 25-35 cm pun cam 1 lingura rasa de ierburi en provence uscate
- sare, piper
- cateva linguri ulei la alegere (prefer uleiul de masline extravirgin, si o temperatura de coacere mai scazuta)
- 2 cani de apa

Sos Tzatziky de caju cu usturoi si verdeata (reteta cu completari aici):
- 50 g caju hidratat peste noapte sau hidratat 30 min in apa calda, scurs de apa in care a stat
sau
jumatate de pachet de tofu simplu
- 1 canita apa proaspata
- 2 catei usturoi
- 3 linguri zeama proaspata de lamaie
- frunze patrunjel, marar, menta sau orice plante aromatice proaspete la alegere

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fix pentru sosul Tzatziky din caju.
Orice tip de blender pentru sosul preparat din tofu.

Preparare:

Legumele:

1. Legumele se taie si se se amesteca cu marinada  (cu exceptia rosiilor si a brocoli care au timp de coacere mai scurt si le vom adauga cu 5 min inainte de final).

Legumele se taie in diverse marimi, cele care se fac mai repede se taie felii mai gros (dovlecelul, ardeiul) iar cele care se fac mai greu se taie felii mai subtiri (morcovul)

2. Se pun intr-un vas de yena cu capac sau orice vas pentru cuptor, uns in prealabil cu ulei, si se dau la cuptor in cuptorul preincalzeit la 180 C (daca folosim ulei de samburi de struguri sau de canola) sau 160 C daca folosim ulei de masline extra de calitate cu punct de fum inalt.

La 160 grade au nevoie de aproximativ 30-40 min pentru a fi gata.

Daca dati cuptorul mai tare acoperiti cu capac pe care il dati jos cu 10 min inainte de a opri cuptorul pentru ca legumele de la suprafata sa se rumeneasca.

3. Rosiile se adauga in ultimele 5 min, cand se da jos si capacul cu care a fost acoperita tava / vasul de yena.

Sosul Tzatziky cu usturoi si ierburi aromatice:

Se proceseaza totul la blender mai putin mararul si patrunjelul.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt si se adauga la final.

Servire:

Se serveste cu salata proaspata.
La servire se pot presara verdeturi/ierburi aromatice proaspete sau parmezan vegetal (caju rasnitat + drojdie inactiva + sare)

Timp de preparare:

1 ora

Variante:

Orice legume ai prin frigider & ierburi aromatice la alegere


Legume taiate diverse marimi

Comentarii