Ciorba de fasole (reteta bihoreana a la mami)

Ciorba de fasole by mami
Smantana vegetala (reteta aici)

Cea mai delicioasa ciorba de fasole, trasmisa din strabunici in strabunici in strabunici...

Ingrediente :

Ciorba:

- fasole boabe, nefiarta
Legume:
- morcovi
- ardei
- ceapa
+ Legume la alegere / de care ai prin casa:
- radacina telina
- radacina patrunjel
- pastranac
- rosie proaspata (se pune spe final)

Verdeturi:
- patrunjel
- leustean

- bulion / suc de rosii
- ulei
- sare de himalaya
- piper negru macinat

Optional se poate acri cu, la alegere:
- zeama de lamaie
- iaurt / smantana vegetala din comert / smantana vegetala din caju (reteta aici )
- bors

Smantana vegetala din caju: reteta completa aici

Se poate servi si fara smantana, eu o mananc cum am chef, uneori doar cu paine integrala.
Servita cu paine integrala vom avea o mancare satioasa ce formeaza proteina completa.


Preparare:

1. Fasolea se lasa la inmnuiat 12-24 ore;

2. Se scurge de apa si se pune la fiert direct in apa rece; In timp ce fierbe se schimba apa o data cu apa fierbinte, iar pe la jumatatea timpului de fierbere (dupa ce ai schimbat apa) se pune sarea si se lasa la fiert pana incepe se se inmmoaie. Se scurge de apa si se pune deoparte


3. Legumele se taie si se pun la fiert cu sare. Optional, inainte de a le pune la fiert se pot "cali" cateva minute cu apa si ulei de floarea soarelui. Peste legume se pune fasolea boabe, si se fierb impreuna.

4. Cu 5 min inainte de a opri focul se pune bulionul / sucul de rosii.

5. Se opreste focul si se adauga patrunjelul si leusteanul taiate marunt.

6. Se serveste simpla sau cu smantana vegetala.

Timp de preparare:

- 12/24 ore fasolea
- 1 ora prepararea si pregatirea

Sursa de inspiratie: mami

Comentarii