Una din supele mele preferate, daca nu chiar preferata, imi este greu sa ma decid intre supa de rosii si supa crema de avocado - zise Ale si mai lua o gura de supa.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 sticla mare de bulion sau o sticla mare de pasata de rosii
- 1 catel de usturoi piure
- daca e nevoie adaugati jumatate lingurita de zahar brun, sau sirop de agave (doar daca supa e prea acra)
- apa
- piper negru macinat
- 1 vf cutit boia macinata
- sare iodata dupa gust
Pentru final:
- 1 lingura ulei de masline
- verdeturi proaspete: patrunjel tocat marunt sau busuioc tocat marunt, eu prefer patrunjel sau o combinatie din cele 2
- taietei din orez Mei Fun
Preparare:
1. Taieteii se pun la fiert aproximativ 2 minute. Inainte de a-i scoate verificati ca sunt facuti si daca mai e nevoie mai lasati-i pe foc. Cand sunt gata se scurg de apa si se pun deoparte. Pe pachetul taieteilor Mai Fun scrie ca acestia trebuie doar acoperiti cu apa fierbinte si lasati sa stea asa o vreme pentru a se inmuia, dar aceastea sunt idicatii pentru stir fry.
2. Daca folosim bulion sau pasata amestecam usturoiul zdrobit cu o lingura.
Pentru pasata de rosii, care e un bulion gros, adaugati inca o data atata apa.
3. Se adauga boia si se lasa pe foc timp de 10-15 minute, cat sa dea de 2 ori in clocot.
Dupa gust adaugam sare, piper si zahar brun sau sirop de agave daca supa e prea acra.
4. Cand e gata adaugam taieteii fierti, uleiul de masline si patrunjelul si/sau busuiocul si lasam sa stea acoperit cateva minute inainte de a servi.
Timp de preparare:
- 20 min
Comentarii
Trimiteți un comentariu