Porridge/Oatmeal vegan dulce

Porridge cu lapte de soia, sirop de agave si scortisoara
Porridge cu lapte de soia, afine, nuci si sirop de artar

Ingrediente pentru 2 persoane:

- jumatate de litru de lapte vegetal (cumparat sau preparat in casa, de orice fel: soia, migdale, caju etc) sau apa plata
- 100g fulgi de ovaz (proportia lapte/ovaz trebuie sa fie aproximativ 1/3 fulgi de ovaz & 2/3 apa sau lapte)
- indulcitor la alegere dupa gust: sirop de agave,sau sirop de artar
- topping la alegere: scortisoara, dulceata, sirop, sirop de ciocolata (preparat din apa, cacao si sirop de agave), fructe taiate

Preparare:

Laptele se lasa sa dea in clocot. Se tine pe foc si se adauga treptat fulgii de ovaz amestecand in continuu cu o lingura sau un tel. Se fierbe amestecand in continuu timp de cateva minute, pana fulgii se inmoaie si capata consistenta orezului cu lapte (mai lichid sau nu, dupa plac).
In functie de gust, la fel ca in cazul grisului sau orezului cu lapte, se pot pune mai multi sau mai putini fulgi de ovaz.
Cand e gata se opreste focul si se adagua toppingul dorit direct in farfurie.

Timp de preparare:

5-10 min

Variante:

Am gasit pe net 1001vegetarieni.ro cateva combinatii

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Fulgi de ovaz se gasesc cam la toate supermarketurile. 500 g costa aproximativ 4 lei.

Sursa de inspiratie: Anglia :)

Comentarii